Öğretmene öğrenci ve velinin not vermesini savunan bizden değildir

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Öğretmen Strateji Belgesini sert bir dille eleştirdi. MEB'in belgeyi geri çekmesini ifade eden İsmail Koncuk, öğretmen performansı ile ilgili not verilmesini eleştirdi. Koncuk, "Öğretmene, öğrenci ve velinin not vermesi tam bir ayıptır. Bunu yapan, bir de utanmadan savunan bizden değildir." dedi.

Öğretmene öğrenci ve velinin not vermesini savunan bizden değildir
20 Haziran 2017 Salı 15:25

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Öğretmen Strateji Belgesi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Belge içerisinde yer alan öğretmene not verilmesini eleştiren Koncuk, “MEB aklını başına almalıdır. Öğretmene, öğrenci ve velinin not vermesi tam bir ayıptır. Bunu yapan, bir de utanmadan savunan bizden değildir.” şeklinde konuştu.

Öğretmene, öğrenci ve velinin not vermesi tam bir ayıptır

MEB Öğretmen Strateji Belgesinde yer alan öğretmen değerlendirmesine tekpi gösteren İsmail Konçuk, Öğretmene, öğrenci ve velinin not vermesinin ayıp olduğunu vurguladı. Koncuk, "MEB strateji belgesine göre, öğrenci ve veliler de öğretmeni değerlendirecekmiş. Bunu değil yönetmenliğe yazmak, savunmak dahi akla zarardır. Kardeşim eğitim-öğretimden murat, öğrencileri eğitmektir. Bu işi yapan kişiye de öğretmen denir. Roller mi değişti de, haberimiz yok. MEB aklını başına almalıdır. Öğretmene, öğrenci ve velinin not vermesi tam bir ayıptır. Bunu yapan, bir de utanmadan savunan bizden değildir." dedi. 

Bu Belgeyi Savunan Öğretmene Dost değil, hasımdır

MEB'in Öğretmen Strateji belgesini bir an önce geri çekmesi gerektiğini ifade eden Koncuk, "Peygamberlik mesleği diye yere göğe kıyamadığımızı öğretmenliği ne hale getiriyorsunuz? Sizin Türk İslam kültüründen de mi haberiniz yok. MEB iş işten geçmeden bu saçma sapan strateji belgesini derhal geri çekmelidir. Biliniz ki, öğretmeni kaybeden toplumun geleceğini kaybeder. Bu belgeyi savunan, öğretmene performansı, 4 yılda bir sınavı savunan kim olursa olsun, öğretmene dost değil, hasımdır. Yazıklar olsun." şeklinde konuştu. 

MEB'in görevi öğretmeni yücelterek başarmaktır

MEB'in yıllardır hizmet içi eğitimi başaramadığını belirten Koncuk, "Sınavla başarılı öğretmen arayanlar mesleğin ne anlama geldiğinden dahi bihaberdir. Öğretmenlik önce sevgi mesleğidir. Hadi ölçün bakalım! Siz önce yıllardır başaramadığınız hizmet içi eğitim nasıl yapılır, bir öğrenin. En az 5 yılda bir hizmet içi eğitimi dahi başaramadınız. Siz size düşeni hiç yapmayacak, sürekli öğretmeni tartıştıracaksınız, insanların önüne atacaksınız sonra seviyoruz, diyeceksiniz. Hadi oradan! Sayın İsmet Yılmaz'ı, öğretmenlik mesleğini aşağılayan tüm uygulamalardan vazgeçmeye davet ediyorum. Göreviniz öğretmeni yücelterek başarmaktır.” dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.