Memur-Sen, Halep için 5 aşamalı eylem planı başlatıyor

Memur-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-SEN ve İHH ile birlikte ortak düzenlenen Halep için Eylem planı detaylarını açıkladı. Ali Yalçın tarafından açıklanan ve 5 aşamada gerçekleşecek Eylem Planı detayları haberimizde.

Memur-Sen, Halep için 5 aşamalı eylem planı başlatıyor
07 Aralık 2016 Çarşamba 13:36

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen ve İHH olarak ortak düzenlenen 'Yetim Projesi' kapsamında Aksaray Üniversitesi'nde gerçekleştirilen konferansta önemli açıklamalarda bulundu. Halep'te yaşanan insanlık suçuna değinen Ali Yalçın, Halep için eylem planı başlattıklarını belirtti.  10 Aralık 2016 Cumartesi günü İstanbul'da Halep mitingi düzenleyeceklerini belirten Yalçın, "Çeyrek asırdır, iki güzide kuruluş olarak İHH ve Memur Sen, soylu bir dayanışma içindeyiz” şeklinde konuştu. 

Halep Eylem Planı Düzenlenecek

Halep’te her gün yüzlerce insanın öldüğünü, onlarca çocuğun yetim kaldığını kaydeden Yalçın, mazlum ve yetimlerin çığlıklarının arşı salladığını belirtti. Savaşı çıkaranların timsah gözyaşları döktüğünü de sözlerine ekleyen Yalçın, "Timsah gözyaşları dökenler, o yetimlere yaklaşıyorlar ve kendi inançlarını empoze ediyorlar. Silahlı kuvvetleriyle bomba yağdırıp ülkeleri işgal ederken, sivil kuruluşlarıyla yetimler üzerinden bir nevi köle devşiriyorlar. Batı merkezli çoğu yardım kuruluşu, güç temerküzünün bir aracı iken, aynı zamanda köhne düzenin taşıyıcı aparatları olmaktan başka anlamları yok. Bu sistem tam da ‘kuzu postu giymiş kurt’ deyimiyle açıklanabilir ancak. Maalesef hakikat bu. Bunu hiç unutmayalım. Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karıncanın iradesine sahip olmak gerekiyor. Bu ateş uzak değil. Bu ateş bizim evimizin içinde yanıyor. Yetimin yüzünü güldüremeyen bir ümmetin yüzü gülmez. Gelin, bir el de biz olalım. Fert fert insanlarımızı uyandırma vazifesini hep birlikte üstlenelim." şeklinde konuştu.

Memur-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın Halep için düzenleyecekleri 'Eylem Planı'nı açıkladı. Peki İHH ve Memur-SEN'in ortak düzenlediği eylem planı nasıl olacak?

Memur-Sen olarak '5 Aşamalı Eylem Planı' başlattıklarını ifade eden Ali Yalçın, Birinci Aşamada,  9 Aralık (Cuma) saat 10.30'da Yardım Kuruluşları ile Genel Merkezimizde basın toplantısıyla yardım çağrısında bulunduklarını ve İHH, Kızılay, Cansuyu ve Deniz Feneri'ne "20 Tır Un" çeklerini teslim ediyor ve bütün teşkilatlarımız illerde yardım seferberliği başlattıklarını belirtti. 

İkinci Aşamada,

9 Aralık/Cuma Namazı çıkışı tüm illerde İl Teşkilatları ile  'Gıyabi Cenaze Namazı-Akabinde Basın Açıklaması' düzenlenecek.

Üçüncü Aşamada,

10 Aralık İnsan Hakları Gününde 11.00 İstanbul'da Tünel'den G.Saray Lisesi'ne kadar yürüyüş ve basın açıklaması yapılacak.

Dördüncü Aşamada,

Uluslararası Kuruluşlara ve İrtibatlı olduğumuz tüm emek örgütlerine 'Duyarlılığa Çağrı Mektubu' gönderilecek. 

Beşinci ve son aşamada ise

Yardım TIR'larımızla+araçlarımızla 'Halep'e Yol Açın' konvoyuna katılıp Halep'e doğru yola çıkılacak.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.