Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın KPDK toplantısında konuştu

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 2017 yılı Mart ayı KPDK toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ali Yalçın, Kamu görevlisi ve işçi ayrımının iyi yapılması gerektiğini söyledi. Ali Yalçın, Kamu görevlilerinin kadro ve derecelerindeki sınırın kaldırılmasını istediklerini ifade etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın KPDK toplantısında konuştu
28 Mart 2017 Salı 12:15

2017 yılı Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı bugün gerçekleşiyor. Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, önemli açıklamalarda bulundu. KPDK toplantısında Memur-Sen'in taleplerini aktaran Ali Yalçın, "KPDK toplantısına 2 kazanımla başladık. Ücret grupları 5'ten 3'e düşürüldü. Havacılık tazminatında teklifimiz 2 ay içinde kazanıma dönüşecek." dedi.

Toplu Sözleşmeden herkesin yararlanması durumu ortadan kalkacak

Dayanışma aidatı konusunda açıklamalarda bulunan Ali Yalçın, Dayanışma aidatı uygulaması, sendikalara ve üyelerine yönelik haksızlığı ortadan kaldıracaktır. Yetkili sendikalar ile üyelerinin hukukunu,emeğini çabalarını değersizleştiren Toplu Sözleşmeden herkesin yararlanması durumu Dayanışma aidatı uygulaması ile sona erecektir." dedi.

Kamu görevlisi ve İşçi Ayrımı iyi yapılmalı

Kamu görevlisi ile işçi ayrımının net bir şekilde yapılmasını tekrarlayan Ali Yalçın, Kamu görevlisi ve işçi ayrımının net bir şekilde yapılması teklifimizi yineliyoruz. Kamu görevlilerine yönelik kesin,esnetilmez,deforme edilmez iş güvencesi perspektifinin ortaya konulmasını gerekli görüyoruz." dedi.

İhraçlar konusunda sıfır hata olmasını istiyoruz

OHAL KHK'ları ile kamu kurum ve kuruluşlarından ihraç edilen personelin ihracı süresinin sıfır hata ve hassas olunması gerektiğini tekrar yineleyen Ali Yalçın, "Biz, yetkili konfederasyon olarak kamu personel sisteminde ihanetle teması bulunan hiç kimsenin olmamasını istiyoruz. İhraçlar konusunda sıfır hatalı işlem için hassas olunmasını istiyoruz. " dedi.

4/Cli Personel ve memur işi yapan işçiler...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "4/Cli personeli ve memur işi yapan işçileri sözleşmeli statüye geçirme konusunda net bir yaklaşım ortaya koyma vakti gelmiştir. Fiili hizmet zammı konusundaki beklentiler karşılanmalı. Refakat izninin kullanılmasına yönelik sorunların giderilmesi gerekiyor. " dedi.

Kadro ve Derecelerindeki Sınırın Kaldırılmasını İstiyoruz

Kamu görevinde çalışan personelin, kadro ve derecelerindeki sınırın kaldırılması gerektiğini ifade eden Ali Yalçın, "Sivil memurların hukuki durumları ve haklarına ilişkin düzenlemeler yapılmalıdır. Ek Ödeme Kaynaklı Sorunlar Giderilmeli. Kamu Görevlilerinin Kadro ve Derecelerindeki Sınırın Kaldırılmasını istiyoruz. Döner Sermayeye İlişkin Sorunların Giderilmesine ilişkin önerimizi yineliyoruz." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.