Koncuk: ''Yalaka ve yağcılar bakalım şimdi nasıl ağız değiştirecek?''

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ,Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını değerlendidi.

Koncuk: ''Yalaka ve yağcılar bakalım şimdi nasıl ağız değiştirecek?''
08 Eylül 2016 Perşembe 17:23

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Valilere yaptığı konuşmada FETÖ soruşturması kapsamında görevden ihraç edilen kamu çalışanlarına yönelik önemli mesajlar verdi. İlgili makamlara da seslenen Cumhurbaşkanı, “Memurları görevden alma konusunda yarışa girmeyin. Soruşturmalarınızda ve sonrasında adil davranın” diyerek tek bir masumun bile zarar görmesine izin verilmemesini istedi.
 
Cumhurbaşkanı’nın açıklamasını değerlendiren Genel Başkan İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen olarak günlerdir bu hususu gündeme getirdiklerini söyleyerek, “Sayın Cumhurbaşkanı çok güzel bir açıklama yapmış, bu açıklamanın, bizzat, valilere yapılmış olması çok önemlidir, çünkü, gerçekten, adaletten uzak bir görevden alma yarışını günlerdir yakından takip ediyoruz” dedi.
 
Mazlumların yanında yer aldığı için Türkiye Kamu-Sen’i , FETÖ’ye destek verdiği imasında bulunmaya yeltenenlere de cevap veren Koncuk ”Sayın Cumhurbaşkanının bu açıklamasından sonra, ateşe benzin dökmekten başka bir iş yapmayan, bu yağcı, yalaka takımı şimdi ne yapacak? Ağızlarının şekil değiştirdiğini şimdiden görür gibiyim.” diyerek şu şekilde konuştu;
 
“Sayın Cumhurbaşkanı Valiler toplantısında, "Sizden adil olmanızı bekliyorum, görevden alma yarışına girmenizi değil”  dedi. İlk günden bu yana Türkiye Kamu Sen olarak, adalet vurgusu yaptık, soruşturmadan incelemeden işlem yapılmasının büyük bir sorumluluk yükleyeceğini ve asla dinmeyecek bir vicdan azabı yaşatacağını anlatmaya çalıştık.
 
Bir çok yağcı ve yalaka takımının, bazı sözde haber sitelerinin, meslekten men edilenlere bir dava dilekçesi vermemizi dahi eleştirdiklerini, olayı çarpıtan başlıklar atarak, FETÖ’cülere destek verdiğimiz algısı yaratmaya çalıştıklarına şahit olduk. Sözde sendikaların, ağızlarını bıçak açmadığını, yorum dahi yapmaktan korktuklarını gördük. Bazı şahısların hem savcı hem yargıç olduklarını, hiç tanımadığı insanları topyekun hain ilan ettiklerini, ibretle takip ettik.
 
Bir suçlu varsa cezalandırılmalıdır, kimsenin suçuna asla ortak olmayız ama kimseyi suçlu ilan etme hakkımız da, söz konusu dahi olamaz.
 
Bu sebeple, mağdur, masum olduklarına inanan insanlar, suçu ispat edilene kadar masumdur, dedik ve Türkiye Kamu Sen'e başvuran insanlara bu anlayışla yaklaştık. Dinledik ve ne büyük dramlar ve yanlışlıklar yaşandığına kulaklarımızla, gözlerimizle şahitlik yaptık. İnsan olarak üzüldük, onlarla birlikte ağladık, acı çektik.
 
Şimdi, Sayın Cumhurbaşkanı çok güzel bir açıklama yapmış, bu açıklamanın, bizzat, valilere yapılmış olması çok önemlidir, çünkü, gerçekten, adaletten uzak bir görevden alma yarışını günlerdir yakından takip ediyoruz. Kraldan fazla kralcıların işi gazlaması da bir başka handikaptı.
 
Sayın Cumhurbaşkanının bu açıklamasından sonra, ateşe benzin dökmekten başka bir iş yapmayan, bu yağcı, yalaka takımı şimdi ne yapacak? Ağızlarının şekil değiştirdiğini şimdiden görür gibiyim.
 
Allah hepimizi adaletten uzak olmaktan, kul hakkı yemekten, vicdan azabından uzak eylesin.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.