Koncuk'tan toplu sözleşme açıklaması!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 1 Ağustos Salı günü başlayacak Toplu sözleşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Koncuk'un konuya ilişkin açıklaması...

Koncuk'tan toplu sözleşme açıklaması!
29 Temmuz 2017 Cumartesi 16:20

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 1 Ağustos Salı günü başlayacak olan Toplu Sözleşme'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Koncuk açıklamasında, "Toplu sözleşmenin hayırlı sonuçlar doğurmasını diliyorum." dedi.

1 Ağustos Salı günü başlayacak olan Toplu Sözleşme öncesi sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Koncuk, “Bu görüşmeler memur ve emeklilerimiz için son derece önemli” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, “Memur ve emeklilerimiz son derece kıt imkanlarla yaşamak zorunda bırakılmış bir kesimdir. Onlar devlet dediğimiz kavramı somutlaştıranlardır” dedi.

“TİS'i bağıtlamaya Yetkili Konfederasyon başkanı ile, yetkili Bakan kanun gereği yetkilidir. Herkes karşı çıksa bu iki kişi imzalasa iş biter” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, “Bu sebeple TİS sonuçlarından yetkili olmayan sendikaları da sorumlu tutanlar olmaktadır” dedi. 

“Kanun bizlere de üye olarak görüşlerimizi ifade hakkı vermiştir ve bu hakkı bugüne kadar memurlarımız için en iyi şekilde kullandık” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, “Umarım TİS memur ve emeklilerimiz için hayırlı olur. Bazı şahıslar da lüzumsuz işleri ve bencilliği bıraksın, feraset sahibi olsun inşallah” dedi.
 
Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde; 

“2018-2019 yılları için Toplu Sözleşme 1 Ağustos Salı günü saat 14:00'da başlıyor. Bu görüşmeler memur ve emeklilerimiz için son derece önemli. 

Memur ve emeklilerimiz son derece kıt imkanlarla yaşamak zorunda bırakılmış bir kesimdir. Onlar devlet dediğimiz kavramı somutlaştıranlardır. 

Bilmemiz gerekir ki, bu Toplu Sözleşmede de memurları Memur Sen 13 üye, Türkiye Kamu Sen 1, KESK 1 üyeyle temsil edecektir. Hayırlı işler. 

TİS'i bağıtlamaya Yetkili Konfederasyon başkanı ile, yetkili Bakan kanun gereği yetkilidir. Herkes karşı çıksa bu iki kişi imzalasa iş biter. 

Hizmet kollarında yetkili olan sendika ve bakan imzalar. Hakem kuruluna itiraz yetkisi de sadece yetkili konfederasyon ve sendikalara aittir. 

Yetkili Konfederasyonun masadan kalkması halinde ise 2. büyük Konfederasyon ve sendikalar Toplu Sözleşmeyi bağıtlama hakkına sahiptir. 

Bunları bir çok kamu çalışanı bilmemektedir, bu sebeple TİS sonuçlarından yetkili olmayan sendikaları da sorumlu tutanlar olmaktadır. 

Tabi ki, Kanun bizlere de üye olarak görüşlerimizi ifade hakkı vermiştir ve bu hakkı bugüne kadar memurlarımız için en iyi şekilde kullandık. 

Bilinmelidir ki, TİS, sadece yetkili olmak ve masayla sınırlı değildir. Masa dışındaki her türlü  tepkinin gücü TİS'in önemli bir parçasıdır. 

Umarım TİS memur ve emeklilerimiz için hayırlı olur. Bazı şahıslar da lüzumsuz işleri ve bencilliği bıraksın, feraset sahibi olsun inşallah” dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.