Koncuk'tan MEB'in 10 bin atama planlamasına tepki

MEB’in Şubat ya da Mart ayında 10 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacağı yönünde kamuoyunda yer alan haberlerle ilgili Koncuk, ''Hem net olarak 96 bin 68 öğretmen ihtiyacımız var deyip hem de Şubat ya da Mart'ta 10 bin öğretmen alımı planlamak tam bir hesap bilmemezliktir” diyerek tepki gösterdi.

Koncuk'tan MEB'in 10 bin atama planlamasına tepki
12 Ocak 2017 Perşembe 17:08

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’in Şubat ya da Mart ayında 10 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacağı yönünde kamuoyunda yer alan haberlere vurgu yaparak, “Hem net olarak 96 bin 68 öğretmen ihtiyacımız var deyip hem de Şubat ya da Mart'ta 10 bin öğretmen alımı planlamak tam bir hesap bilmemezliktir” dedi.

Bakan Yılmaz’ın, “Sözleşmeli öğretmenleri mağdur etmedik” şeklindeki açıklamasını da eleştiren Koncuk, sözleşmeli öğretmenliğin başlı başlına mağduriyet olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin önceliğinin terör ve işsizlik olduğunu söyleyen Koncuk, “Bizim için kimin iktidar olduğundan çok, ülkenin ne durumda olduğu önemlidir. Ülkenin burada da iyiyiz diyebileceğimiz hangi alanı kalmıştır? Ekonomiden, işsizliğe, terörden hukuka hangi alanda ne durumdayız? Bizim gündemimiz bunlar, sizinki emin olun milleti hiç ilgilendirmiyor” diyerek tepki gösterdi.

Koncuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Sayın İsmet Yılmaz net öğretmen ihtiyacı 96 bin 68 diye açıklama yaptı. Şimdi bu ihtiyacı karşılama zamanıdır. Şubat'ta kaç atama yapılacak? Hem net olarak 96 bin öğretmen ihtiyacımız var deyip hem de Şubat ya da Mart'ta 10 bin öğretmen alımı planlamak tam bir hesap bilmemezliktir.

Sayın İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenleri mağdur etmedik demiş. Sayın Bakan sözleşmeli öğretmenlik başlı başına mağduriyettir. Sorun öğrenin. 

''Bizim gündemimiz bunlar, sizinki emin olun milleti hiç ilgilendirmiyor''

Ülkenin önceliği işsizlik ve terördür. İşsizlik başlı başına bir büyük problemdir. Sadede gelelim beyler ülkenin gerçek problemlerine bakalım. 

Sadece öğretmen işsiz değil tabi ki, İİBF'lileri, MYO’luları, 2 milyon lise mezununu ne yapacaksınız? Türkiye'nin gerçek gündemi budur. Bizim için kimin iktidar olduğundan çok, ülkenin ne durumda olduğu önemlidir.

Ülkenin burada da iyiyiz diyebileceğimiz hangi alanı kalmıştır? Ekonomiden, işsizliğe, terörden hukuka hangi alanda ne durumdayız? Bizim gündemimiz bunlar, sizinki emin olun milleti hiç ilgilendirmiyor.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.