İsmail Koncuk'un istifası isteniyor

Anayasa değişikliği teklifine Hayır oyu vereceğini açıklayan Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk'un istifası isteniyor.

İsmail Koncuk'un istifası isteniyor
27 Ocak 2017 Cuma 18:41

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'nin önünde dünkü saldırıdan sonra ikinci kez gerginlik çıktı. Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u istifa çağırdılar.

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'ne ikinci kez saldırı girişiminde bulunuldu. dün akşam saatlerinde yaklaşık 30 kişilik bir grup, Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'nin önüne tekrar geldi. Dünkü saldırı sonrasında genel merkez binalarında kendi güvenlik önlemlerini alan yüzlerce sendikalı, grubun içeriye girmesine izin vermedi.

Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, protestocu grup ile sendikalarıların arasına girerek güvenlik koridoru oluşturdu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi dün akşam saldırıya uğramıştı. Binaya zorla giren grup, koridorlarda Genel Başkan İsmail Koncuk'un istifa çağırdılar. 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konuk ise istifa etmeyeceğını açıkladı.

MHP Genel başkan adaylarından Sinan Oğan, yeni anayasa tasarısının referandum sürecine girmesiyle başkanlığa 'hayır' diyeceğini açıklayan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un istifaya zorlandığını açıkladı.

İki partili yapıda TBMM’de dördüncü parti konumunda olan MHP’nin kendine yer bulamayacağına dikkat çeken Oğan “Partimizin kurumsal kimliği ya sona erecek ya da MHP, ‘Ülkücüleri Koruma ve Yaşatma Derneği’ gibi bir vasfa sahip olacaktır. Bunu AKP’liler kendi ağızlarıyla söylediler” dedi.

“Bu vebale ortak olmamak için Türk milliyetçileri referandumda ‘hayır’ diyecektir. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in kemiklerini sızlatmamak için biz ‘hayır’ diyeceğiz” diyerek sosyal medyada 'Hayır' kampanyası başlatan Oğan'ın açıklamaları şöyle:

''Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde “hayır” diyen kesimlerin düşüncelerini aktarması demokrasi adına bir mecburiyettir. Ne var ki, referandumda MHP genel merkezi gibi düşünmeyen kesimler maalesef birçok baskı ve kısıtlamaya maruz kalıyor. MHP Genel Başkan adaylarına maalesef ana akım medya kapılarını açmaya çekiniyor.''

"İSMAİL KONCUK İSTİFAYA ZORLANIYOR"

''Bununla birlikte, bildiğiniz gibi vatanımızın dört bir yanındaki vatansever kamu görevlilerinin yuvası olan Türkiye Kamu-Sen, Türk milliyetçilerinin en büyük sivil toplum kuruluşu... Bu güzide kurumumuzun genel başkanı Sayın İsmail Koncuk, referandumda bu değişikliğe onay vermeyeceğine ilişkin açıklamalarından sonra istifaya zorlanıyor.'' 

''Sayın Koncuk’un sonuna kadar yanında olduğumu bir kez daha belirtmek isterim. Görülüyor ki, daha referandumdan geçmeden aslında yeni sistem özündeki demokrasiye aykırı özelliği belli etmeye başladı. Tabii ki, bu başkanlık sistemi sadece demokrasi noktasında değil birçok açıdan sorunlar barındırıyor.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.