İsmail Konçuk: "Anayasanın 128. maddesine dokunulmamalıdır"

Türkiye Kamu-SEN Genel Başkanı İsmail Konçuk, anayasa değişikliği konusunda ortaya çıkan mutabakat ile ilgili değerlendirmede bulundu. Konçuk, Memur hakları konusunda Anayasanın 128. maddesine dokunulmaması gerektiğini ifade etti.

İsmail Konçuk: "Anayasanın 128. maddesine dokunulmamalıdır"
13 Ağustos 2016 Cumartesi 11:45

Türkiye Kamu-SEN genel Başkanı İsmail Konçuk, sosyal meday hesabı Twitter üzerinden AK Parti, CHP ve MHP'nin anayasa değişikliği ile ilgili ortak mutabakatı hakkından değerlendirmede bulundu. Özellikle memur hakları konusunda Anayasa'nın 128. maddesine dokunulmaması gerektiğini ifade eden Konçuk,  "İktidar Anayasanın 128. maddesini dğiştirmek isteyebilir ancak gerek CHP gerekse MHP'nin bu konudaki görüşleri daha önceden de bellidir, Memurluk kavramı ve haklarını ortadan kaldırmak, devletin idari yapısını bir bilinmezliğe sürükler, hesapsız problemlerle karşılaşırız" dedi.

Anayasanın 128. Maddesine dokunulmamalıdır

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan İsmail Konçuk, 3 siyasi parti temsilcilerinin Anayasa Değişikliği konusunda bir araya geldiğini ve bir mutabakatın olması gerektiğini dile getirdi. Konçuk, "Bugün 3 siyasi parti temsilcileri Anayasa değişikliği konusunda bir araya geldi.Hayırlı sonuçlar çıkmasını diliyorum. Bir mutabakat olmalı.Bir mutabakat olmalı ama tartışmasız konular üzerinde...Memur hakları bu konuların dışındadır.Anayasanın 128. Maddesine dokunulmamalıdır." dedi.
 
Anayasa değişikliği konuşulduğu bugün, tv ve diğer haberlerde "memurların işgüvencesi kaldırılıyor" şeklinde açıklamalar da yer almaktadır.
 
Bu açıklamalar doğruyu yansıtmamaktadır.Memurluk konusunda 3 siyasi partinin bir mutabakat sağladığını duymadık ve bunu mümkün görmüyoruz.

İktidar değiştirmek isteyebilir ama, CHP ve MHP'nin bu konuda görüşleri bellidir
 

Memur tanımı Anayasanın 128. Maddesinde yer almaktadır, dolayısıyla bu madde değiştirilmeden memurluk kavramı ortadan kaldırılamaz. İktidar Anayasanın 128. maddesini dğiştirmek isteyebilir ancak gerek CHP gerekse MHP'nin bu konudaki görüşleri daha önceden de bellidir. Daha önce partiler arasında yapılan Anayasa görüşmelerinde 128.Maddenin değiştirilmesi ile ilgili bir mutabakat oluşmamış,madde korunmuştur." şeklinde konuştu.

Memurluk Kavramının ortadan kaldırılması, devletin idari yapısını bir bilinmezliğe sürükler

Kamu-SEN Genel Başkanı Ali Konçuk, "Dolayısıyla iktidar  tartışma yaşanacak konular yerine,üzerinde mutabakat olabilecek HSYK, yargı vb. konuları incelemeli, çözüm bulunmalıdır. Memurluk kavramı ve haklarını ortadan kaldırmak, devletin idari yapısını bir bilinmezliğe sürükler, hesapsız problemlerle karşılaşırız" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.