İsmail Konçuk, "15 Temmuz öncesinden daha farklı olmalı ve her insanımızı kucaklamalıyız"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın !5 Temmuz öncesi gibi davranamayız sözlerini değerlendirdi. Konçuk, "Bu sözlere uygun bir adım atılacak mı? Elbette, bunları yakından takip edeceğiz. Sonuçlarını kamuoyu ve ilgililerle paylaşacak, olumlu adımları takdirle karşılayacak, olumsuzlukları her zaman yaptığımız üzere söylemekten ve en net şekilde eleştirmekten imtina etmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

İsmail Konçuk, "15 Temmuz öncesinden daha farklı olmalı ve her insanımızı kucaklamalıyız"
15 Ağustos 2016 Pazartesi 17:05

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ' 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız' sözleri hakkında değerlendirmede bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu mesajının önemli olduğuna vurgu yapan Konçuk, "Bu önemli bir mesajdır, bu alçak darbe girişimi göstermiştir ki, aynı gemideyiz ve bu alçaklar hiç kimseyi ayırmadan hedefe koymuş, her siyasi görüşten insanımızı kurşunlamış, bombalamış, kimseyi ayırt etmemiştir ve bütün insanlarımız elbirliği ile bu alçaklara dur demiştir. O halde, artık 15 Temmuz öncesinden daha farklı olmalı ve her insanımızı kucaklamalıyız." değerlendirmesinde bulundu. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sözlerine yönelik konuşan İsmail Konçuk, bu sözler ile ilgili herhangi bir adımın atılıp atılmayacağı ile ilgili takipte olacaklarını söyledi. Konçuk, “Bu sözlere uygun bir adım atılacak mı? Elbette, bunları yakından takip edeceğiz. Sonuçlarını kamuoyu ve ilgililerle paylaşacak, olumlu adımları takdirle karşılayacak, olumsuzlukları her zaman yaptığımız üzere söylemekten ve en net şekilde eleştirmekten imtina etmeyeceğiz” diyerek, “Umalım, aklı selim galip gelsin” dedi.
 
Türkiye Kamu-SEN Genel Başkanı İsmail Konçuk'un konu hakkındaki değerlendirmesi şu şekilde;
 
"Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Adalet ve Kalkınma Partisinin 15. Kuruluş Yıldönümündeki mesajı, önemlidir ve dikkatle takip edilmelidir. Bakın Sayın Cumhurbaşkanı ne diyor, "ARTIK 15 TEMMUZ ÖNCESİ GİBİ DAVRANAMAYIZ"
 
Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. Hiçbirimiz davranamayız. En başta cumhurbaşkanı olarak ben davranamam. Aynı şekilde, Türkiye'nin son 14 yılının sorumluğunu üstlenmiş iktidar partisi olarak, AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna bu süreçte şahit oldum, inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, meslek örgütlerinin, farklı meşreplerin, ekollerin temsilcisi tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum."
 
Bu önemli bir mesajdır,  söylenmek istenilen şu şekilde açmak istiyorum, "15 Temmuz'dan önce farklı davrandık ancak bu alçak darbe girişimi göstermiştir ki, aynı gemideyiz ve bu alçaklar hiç kimseyi ayırmadan hedefe koymuş, her siyasi görüşten insanımızı kurşunlamış, bombalamış, kimseyi ayırt etmemiştir ve bütün insanlarımız elbirliği ile bu alçaklara dur demiştir. O halde, artık 15 Temmuz öncesinden daha farklı olmalı ve her insanımızı kucaklamalıyız."
 
Sayın Cumhurbaşkanı tam da bunları söylüyor. Sayın Cumhurbaşkanının Hükümet ve bürokrasi üzerindeki etkisi malum, bakalım bu sözlerden nasıl bir sonuç çıkaracaklar? Bu sözlere uygun bir adım atılacak mı? Elbette, bunları yakından takip edeceğiz. Sonuçlarını kamuoyu ve ilgililerle paylaşacak, olumlu adımları takdirle karşılayacak, olumsuzlukları her zaman yaptığımız üzere söylemekten ve en net şekilde eleştirmekten imtina etmeyeceğiz.
 
Tabi, şimdi bazı arkadaşlar yazacaklar, aman be Başkan diyebilecekler, eee sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş, haksız değiller tabi ki, ancak bunları duyurmak ve takip etmek de bizim görevimiz. Umalım, aklı selim galip gelsin. Her zaman söylüyoruz, biz kavgadan kaçmayız, ama kavgayı başlatan da asla biz olmayız. Ne dedik, 1. Sınıf Vatansever olmak böyle bir şey. Herkes sorumlu davransın, biz, zaten, hep sorumlu davrandık. Bu arada kimseden bir talebimiz yok, yanlış anlaşılmasın, sadece adalet istiyoruz ki, devletin birinci görevi olarak görülmelidir" 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.