İsmail Çelenk'ten Ordu Milli Eğitim Müdürüne tepki

Memur-Sen Ordu İl Başkanı İsmail Çelenk,''Milli Eğitim Müdürü mesnetsiz ve haksız uygulamalardan vazgeçmelidir'' diyerek Ordu Milli Eğitim Müdürüne tepki gösterdi.

İsmail Çelenk'ten Ordu Milli Eğitim Müdürüne tepki
17 Kasım 2016 Perşembe 14:51

Memur-Sen Ordu İl Başkanı İsmail Çelenk; Ordu Milli Eğitim Müdürü'nü FETÖ ile mücadele kapsamında, haksız yere masum olarak bilinen okul müdürlerini görevden uzaklaştırdığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Çelenk; İl Milli Eğitim Müdürünü, 'Devletin güvenliği açısından ilan edilen OHAL sürecini eğitimcilere karşı fırsata dönüştürerek kendi kişisel hesaplarını denk getirmenin aracı haline dönüştürmektedir.' sözleriyle eleştirdiği basın açıklaması şu şekilde;


Değerli basın mensupları,

15 Temmuz işgal girişimi sırasında ve sonrasında, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak ihanet çetesi olan Fetullahçı Terör Örgütüne karşı, alanlarda, havalimanlarında, askeri birliklerin önlerinde, ülke genelinde mücadele ettik. Üyelerimizden şehadet şerbetini içenler oldu. Birçok üyemiz yaralandı ve gazi oldu. İşgal girişiminin ardından, demokrasi nöbetlerinde millet iradesine vesayet koymak isteyenlere karşı tüm bu süreçlerde kardeşliğimizi ayakta tutmak için dimdik durduk. Kurulduğumuz günden bugüne milletin yanında olduk, hizmet eden herkese destek verdik. Masumu koruduk, mazluma kol kanat olduk, vatana da görevine de ihanet edenlerin, karşısında cesaretle durduk. Bu anlayışla dün vesayeti deşifre, bugün de ihaneti ifşa ettik, ediyoruz.

Ancak, geldiğimiz bu aşamada ilimiz açısından bir değerlendirme yapacak olursak; Sayın Milli Eğitim Müdürü 15 Temmuz sonrasında, adeta FETÖ’nün değirmenine su taşımaktadır. Hainlerin ayıklanması masumların korunması gereken bu süreçte, eğitim çalışanlarını baskı altına alarak eğitimin niteliğini ve verimliliğini olumsuz etkilemektedir. Devletin güvenliği açısından ilan edilen  OHAL sürecini eğitimcilere karşı fırsata dönüştürerek kendi kişisel hesaplarını denk getirmenin aracı haline dönüştürmektedir. Herkesçe masum olduğu bilinen bazı okul müdürlerini “paralel yapıyla yeterince mücadele etmiyorsunuz” yaftasıyla ısmarlama dilekçe ve raporlarla görevden aldırmakta, FÖTÜ mücadelesinde skor tabelasını şişirerek cengaver havası estirmek istemektedir. FETÖ ile alakası olmayan insanlara karşı yaptığı bu uygulamaların Türkiye’de bir başka örneği de yoktur. Eminiz ki FETÖ’cüler isteseler kendilerinin bile bu kadar başaramayacakları “at izini it izine karıştırma” süreci bulandırma ve mücadeleyi zehirleme gayretkeşliğine badem bıyıklarının altından kıs kıs gülmektedirler.

17-25 aralık sonrası Ordu genelinde FETÖ’ye ait pek çok yurt, dershane, özel okul vs. Cumhurbaşkanının tüm çağrılarına rağmen faaliyetlerini tam saha sürdürürken, kılı dahi kıpırdamayan Sayın İl Milli Eğitim Müdürü’nün bugünkü mücadelesi kimin yanında kime karşıdır düşünülmesi gereken ince bir mevzudur.

Değerli basın mensupları, Milli Eğitim Müdürünün mesnetsiz, haksız, 15 Temmuz ruhuna aykırı aymazlıklarından  vazgeçmesi gerekmektedir. Milletin şehadeti, gazilerimizin imrenilecek fedakârlığı ile atlatılmış bu süreçte il müdürünü sizlerin huzurunda milletin bu fedakarlığına layık olmaya, eğitimcilere itibar suikastı düzenlemekten vazgeçmeye davet ediyor, herkesi hakka, hukuka uymaya, görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyor, görev ve sorumluluklarını milletin lehine kullanmayanların milletin vicdanında mahkum olacağını hatırlatıyoruz. Aksi taktirde bu hoyratlık devam ettiği sürece sesimiz daha gür bir sedayla hakkı haykırmaya devam edecek, eğitimcilerin iş huzuru sağlanana ve itibarları iade edilene dek mücadelemiz sürecektir.

İsmail ÇELENK/Memur-Sen Ordu İl Başkanı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.