Eğitim-Bir-Sen: Öğretmenlerin vergi çilesi bitsin

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, öğretmenlerin vergi konusunda önemli talepleri olduğuna değinerek, bu temmuz ayında yapılacak olan zammın vergi olarak gideceğine vurgu yaptı.

Eğitim-Bir-Sen: Öğretmenlerin vergi çilesi bitsin
14 Mayıs 2017 Pazar 18:20

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, öğretmenlerin emeklilikleri ile eğitim camiasındaki vergi taleplerine değindi. Yılın iki ayında yapılan maaş zamlarından birinin vergi olarak kesildiğine vurgu yapan Kalkan, “Öğretmenler, yıllardır vergi dilimi problemi yaşamaktadır. Toplu sözleşme görüşmelerinde elde edilen ücretlere uygulanacak yıllık artışlar, Ocak ve Temmuz aylarında yapılmaktadır. Fakat Temmuz zammı elimize geçmeden vergi olarak kesiliyor” diye konuştu.

Öğretmenlerin aldıkları ücretin brüt hesaplanmasından dolayı dördüncü veya beşinci aylardan itibaren yüzde on beşlik vergi diliminin yüzde yirmilik vergi dilimine girdiğine vurgu yapan Kalkan, “Bu durum eğitimcilerin gelir kaybına sebebiyet vermektedir. Öğretmenler Temmuz maaş zammını alamamaktadır. Hatta Ocak zammının bile gerisine düşme durumları ortaya çıkmaktadır. Talebimiz, sabit ücretlilerden alınan vergilerin ücretin neti üzerinden hesaplanmasıdır. Ücretin brüt hesaplanmasından dolayı genelde memurlar, özelde de öğretmenler almadıkları paranın vergisini ödemek gibi bir durumla karşı karşıya kalmaktadırlar. Vergi diliminin yükseltilmesi yerine öğretmenlerin kayba uğramayacağı bir sistem üzerinde çalışılmadır” dedi.

Emekli olmak için öğretmenlerin önünde ciddi engeller olduğuna dikkat çeken Kalkan şunları söyledi:

“Öğretmenler emekli olamamaktadırlar, çalışırken alınan eş yardımları emekli olunca kesilmektedir. Bizler emekli olmakla eşimizden ayrılmıyoruz, işimizden ayrılıyoruz. Aile yardımı olarak öğretmene ödenen ücretin emekli olduktan sonra da devam etmesini talep ediyoruz.” 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.