Eğitim-Bir-Sen: Asli öğretmenliğe geçiş sınavının tarihi değiştirilmelidir

Eğitim-Bir-Sen, MEB'ye başvurarak 2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) tarihi ile çakışan Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı'nın tarihinin değiştirilmesini talep eden bir yazı yolladığını belirtti.

Eğitim-Bir-Sen: Asli öğretmenliğe geçiş sınavının tarihi değiştirilmelidir
17 Ekim 2016 Pazartesi 17:05

Eğitim-Bir-Sen, MEB'ye başvurarak 2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) tarihi ile çakışan Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı'nın tarihinin değiştirilmesini talep eden bir yazı yolladığını belirtti. Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklama şu şekilde;


''Eğitim-Bir-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, 2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) tarihi ile çakışan Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı’nın tarihinin değiştirilmesini talep ettik.

2016 Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı’nın Bakanlık tarafından Ekim ayı içinde yapılması planlanmasına rağmen, bir sendikanın yazılı sınav konuları arasında İnkılap Tarihi ve Atatürkçülüğe yer verilmemesi nedeniyle açtığı dava sonucu Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin yazılı sınava ilişkin maddesinin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmesi üzerine sınav tarihi ertelenmişti.

Bakanlık tarafından belirlenen yeni tarihin ise ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek 2016 ALES ile aynı tarih olduğu görülmektedir.

Her ne kadar Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı, bir sendikanın açmış olduğu dava nedeniyle gecikmiş olsa da, sınav tarihinin yeniden belirlenmesinde ALES tarihi ile çakışmamasının gözetilmesi gerekirdi. Zira ALES, lisansüstü eğitime başlamak için gerekli ve zorunlu bir sınav olup öğretmenlerin mesleki gelişimleri kapsamında lisansüstü öğrenim görmeleri Bakanlığın öğretmen yetiştirme politikasının ana unsurlarından biridir. Bu çerçevede öğretmenlerin mesleki gelişimlerini sürdürebilmeleri açısından yılda bir defa yapılan ALES’e katılabilmelerinin sağlanması bir zorunluluktur.

Bu nedenle, 2016 ALES ile çakışan Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı’nın tarihinin değiştirilmesi talebiyle Bakanlığa yazılı başvuruda bulunduk.
 

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne Gönderdiğimiz Yazımız

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğüne Gönderdiğimiz Yazımız ''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.