BES Gelir İdaresi'nin fazla mesai kurallarına dava açtı

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından duyurulan ve fazla mesaiyi düzenleyen yönetmelik hükümlerine karşı dava açıldı.

BES Gelir İdaresi'nin fazla mesai kurallarına dava açtı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Taşra Teşkilatının Süreklilik Arz eden Hizmetlerinde Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından duyurulan kararlara ilişikin Büro Emekçileri Sendikası dava açtı. Fazla mesai hükümlerinin Anayasa'ya göre suç olan angarya çalışmaya dönüştüğünü belirten BES, bu kararların iptal edilmesini istedi.

Hayatın olağan akışı içinde 24 saat vergi tahsili gibi bir durumun mantığa aykırı olduğunu vurgulayan BES, denetimler için de belirli bir saatin ortaya konulmasını istedi. Öte yandan BES'in dava dilekçesinde fazla çalışma ücretlerinin çalışanları yüzde 10'una ödenmesi şeklinde alınan kararların da yanlış olduğu vurgulandı. 

Vergi denetim personelinin yapacağı izinlerin vardiya dışı günlere getirilmesi kararına da itiraz eden BES, memurun dinlenmeye ihtiyaç olduğu, bunun da süreklilik arz edecek şekilde belirli günlerde olması gerektiğini söyledi.

Mayıs ayında açılan dava halen Danıştay tarafından değerlendiriliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.