Ali Yalçın: Onun kararını verecek olan millettir

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İşyeri Temsilcileri Eğitim ve İstişare Birinci Bölge Toplantısında Toç Bir-Sen işyeri temsilcilerine seslendi.

Ali Yalçın: Onun kararını verecek olan millettir
18 Ocak 2017 Çarşamba 14:55

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen İşyeri Temsilcileri Eğitim ve İstişare Birinci Bölge Toplantısına katıldı. 350’yi aşkın İşyeri Temsilcisi ve Şube Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda Yalçın, Toç Bir-Sen işyeri temsilcilerine seslendi.

Ali Yalçın'ın toplantıda yaptığı konuşma:

“Büyük ve güçlü Memur-Sen ailesi olarak; korkuların, kaygıların, kuşkuların atmosferi kuşattığı, bariyerlerin, barikatların önümüze birer birer serildiği dar ve zor zamanlarda dahi duruşumuzdan asla taviz vermeden geldiğimiz bu günlerde, Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesi verdiği darbe görünümlü işgal hareketinde sokağa ilk çıkma çağrısı yapan ve sokağa inen teşkilat olma özelliğini bize bahşeden Rabbimize hamd ediyor, hepinize eğitim toplantımıza hoş geldiniz diyorum”

Duruşumuzdan asla taviz vermedik

“Onbir hizmet kolumuzla, dört komisyonumuzla, bir milyon üyemizle Türkiye’nin en büyük emek hareketi olarak, yola çıktığımız ilk gün “esnafın camı, milletin arabası, kaldırımın taşıyla asla sorunumuz olmayacak, sendikacılığı erdemli bir şekilde yapacak, izzetli, şerefli, onurlu bir mücadeleyi Türkiye’de bayraklaştıracak ve sendikacılıkta yeni bir sayfa açacağız” dedik.  Çok şükür niyetimiz hayr, akıbetimiz de hayr oldu. Bu nedenle bugün Türkiye’nin en büyük konfederasyonuyuz.  Merhum Mehmet Akif İnan “Gün gelecek tüm hizmet kollarında Memur-Sen ailesi olarak toplu sözleşme masasına oturacağız, o günler yakın” demişti. Bu bir inanç meselesi, bu bir ideal meselesi, bu bir duruş meselesidir. İşte o gün ortaya konan irade ve niyet sonrasında bizler; üç milyon iki yüzbin kamu görevlisi, bir milyon dokuz yüz bin kamu emeklisi olmak üzere 5 milyon yüz bin kişi için masaya oturan Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanlığı görevini üstlenen ve ekranlarda yirmi milyon insanın o süreci adım adım takip ettiği, bütün ülkenin odaklandığı süreci yürütme salahiyetini elinde bulunduran emek hareketiyiz”

Yeni oyunları Türkiye Ekonomisi

“Ekonomik operasyonlarla Türkiye’nin üzerine geliyorlar, Türkiye’yi çökertmeye çalışıyorlar. Bir dolara milleti satanlara karşı bütün dolarları vatan için satan evlatlar var. Belki ekonomiyi örselersiniz, belki ülkeye gelen misafirleri tedirgin edebilirsiniz ama bu ülkeye diz çöktüremezsiniz. Unutmayın ki alemde nasıl ki şer tükenmezse, Oğuz’da da er tükenmez”

“Tarihi şekillendiren, tarihe kıvam veren beş şehir var.  Mısır, Şam, Bağdat, Kudüs ve İstanbul. Dördü düştü İstanbul kaldı ve şimdi İstanbul’u düşürmeye çalışıyorlar. Bu millet imkansızlıklar içerisinde onurlu mücadeleler vermiş, zor zamanlardan geçmiş, zalimlere, zorbalara karşı diz çökmemiş bir millettir, asla da diz çökmeyecektir. Kimse bu toprakları düşüremeyecektir. Emek, ekmek ve özgürlük mücadelesinin adresi Memur-Sen olarak; “söz konusu vatansa, söz konusu bu topraklarsa, söz konusu bağımsızlıksa her şey teferruattır” diyoruz.  Önemli olan bu topraklar üzerinde bir ve beraber olmak, sağlıklı kalabilmektir.”

Anayasa değişikliği görüşmeleri

“Milletin önüne anayasayı getirmekten imtina edenler, bu millet ne yapacağını bilmez onu biz biliriz diyenler, köylü milletin efendisi deyip köylüyü Kızılay Meydanı’na sokmayanlar, çobanın oyuyla benim oyum bir mi, herkes eşit ama biz biraz daha eşitiz diyenler, kendilerini ayrıcalıklı sınıf ilan edenler bu milletten korkuyorlar. Hiç bu milletten korkmayın, rahat olun, bu millet yanlış yapmaz. O Anayasa oradan geçince milletin önüne gelecek, Memur-Sen ailesi olarak bu süreçte en büyük katkıyı, en büyük desteği vermeye devam edeceğiz. Çünkü milletle kavga edilmez, aslolan millettir. Onun kararını verecek olan millettir.”

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'ın yanı sıra Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya'da toplantıda konuşma gerçekleştirdi. Kaya konuşmasına Necip Fazıl Kısakürek’in “Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen! Çatlarsan, doğuran kısrak utansın! Eski çınar şimdi Noel ağacı; Dallarda iğreti yaprak utansın! Ustada kalırsa bu öksüz yapı, Onu sürdürmeyen çırak utansın!” dizeleriyle başladı.

Eğitim seminerlerinin teşkilatlanmada öneminin büyük olduğuna vurgu yapan Kaya şu açıklamalarda bulundu:

“Eğitimin, öğrenmenin sınırı yok, ne kadar çok şey öğrenirsek o kadar güçlüyüz, karlıyız, etkiliyiz. Bu nedenle 81 ildeki tüm kurumlarda görev yapan işyeri temsilcilerimize verebileceğimiz maksimum eğitimi vermek istiyoruz”

Arap Dünyası ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyorlar

“Büyük ve güçlü Memur-Sen, Toç Bir-Sen ailesi olarak bizlerin hem kendimize, hem ailemize, hem mesai arkadaşlarımıza hem de ülkemize, milletimize ve dünya mazlumlarına karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumluluğun gereği koşmak zorundayız, ter akıtmak zorundayız. Ama bunu nitelikli yapmak zorundayız. İsrail’in beş milyon nüfusu var lakin yaklaşık 400 milyonluk Arap Dünyası ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyor. Yığınların, kalabalıkların, nicelik bakımından üstün olmanın bugün bir anlamı yoktur, önemli olan niteliktir”

Milletimizin derdini kendi derdimiz gibi görüyoruz

“Biz derdimizi seviyoruz, çok şükür ki bizler, milletimizin, üyemizin, çalışanımızın, dünya mazlumlarının derdini kendi derdimiz olarak gören bir teşkilatın mensuplarıyız ve o ahlakla kuşanmışız. Bu dava ahlakını taşıyan siz teşkilat mensuplarımızla aynı yolda yürümek benim için büyük bir şeref, büyük bir gurur ve bahtiyarlıktır. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin, toplantımız hayırlara vesile olsun”



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.