Ali Yalçın: Gelin, bir el de biz olalım

​Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İHH tarafından organize edilen Halep’e Yol Açın’ kampanyası kapsamında toplanan yardımlar için düzenlenen törene katıldı. Törendeki konuşmasında Ali Yalçın, çağrıda bulundu.

Ali Yalçın: Gelin, bir el de biz olalım
02 Ocak 2017 Pazartesi 13:15

​Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İHH Ankara Şubesi tarafından organize edilen “6. Yetim Destekleme İstişare” toplantısına katıldı. Halep'teki insanlara yardım edebilmek için İHH tarafından organize edilen ve Memur-Sen'inde destek olduğu ‘Halep’e Yol Açın’ kampanyası kapsamında toplanan yardımların gönderilebilmesi için düzenlenen törende Ali Yalçın, konuşma yaptı.

Genel Başkan Ali Yalçın'ın törendeki konuşması:

“Terör örgütleriyle istedikleri yeri dizayn etmeye çalışıyorlar. Dizayn etmek istedikleri ülkeler de Müslüman ülkeler. Öksüz kalan da yetim kalan da Müslüman çocuklarıdır. Dünyanın her yerinde terör hadiseleri oluyor ama İslam coğrafyasında bu saldırıların haddi hesabı yok. Amaçlarına ulaşamayacaklar” 

Terörsitlerin opesyon yaptıkları ülkeler maalesef Müslüman ülke

“Memur-Sen ailesi olarak Halep için düzenlenen ve 30 bini aşkın kişinin katıldığı konvoyda biz de yer alarak büyük bir sivil itaatsizlik gerçekleştirmiştik. O gün melun bir terör saldırısı gerçekleştirilmiş ve büyük sivil itaatsizlik eylemini perdelemek istemişlerdi. Dün de hainler boş durmadı ve 2017’ye girdiğimiz ilk saatlerde İstanbul’da terör eylemi gerçekleştirdiler. Dünyada terör odaklarını kullanarak vesayet üreten odaklar mevcut. Terörle istedikleri yeri dizayn etmeye çalışıyorlar, operasyon yürüttükleri her ülke de maalesef Müslüman ülke” 

En duyarlı milletiz

“Sadece Türkiye’de 2016’da 16 defa ağır terör saldırısı oldu, bu saldırılarda yüzlerce insanımız hayatını kaybetti. 2017’ye girdiğimiz ilk saatlerde de yine hain bir saldırı yapıldı. Bu saldırılarla insanımıza mesaj vermek istiyorlar. Dünya, yeni bir dizayn operasyonuyla karşı karşıya ve bu operasyonla Türkiye’ye diz çöktürülmek isteniyor. 15 Temmuz, böyle bir hadiseydi ama milletimiz, ferasetiyle, dirayeti ve direnişiyle bu hain girişimi alt etmesini bildi. Suriye’den 3 milyon insanı bağrına basan, acılarını paylaşan bir milletiz. Dünyada yetimler konusunda en duyarlı milletiz. Burayı teşrif eden sizler de, yetim kardeşlerimiz için yol kat eden, onlar için infak ederek bir araya gelen ve büyük bir sorumluluğu üstlenerek yollara düşen kardeşlerimizsiniz. Hepinize can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Mazlumlar bizim sorumluluğumuzda. Gelin, bir el de biz olalım. Fert fert insanlarımızı uyandırma vazifesini hep birlikte üstlenelim. Yetimin yüzünü güldüremeyen bir ümmetin yüzü gülmez”

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.