Ali Yalçın: "FETÖ mensubu üyemiz değil babamızın oğlu olsa merhamet etmeyiz"

Eğitim Bir-SEn ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal meday hesabı twitter üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Ali Yalçın, son günlerde Memur-SEN ile alakalı yapılan haberlere sert tepki gösterdi ve Memur-SEN'in ilkesel yaklaşımlarını yeniden ifade etti.

Ali Yalçın: "FETÖ mensubu üyemiz değil babamızın oğlu olsa merhamet etmeyiz"
19 Ağustos 2016 Cuma 16:01

Eğitim Bir-SEN ve Memur-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, son günlerde Memur-SEN ile FETÖ'yü ilişkilendirmeye çalışan bazı haber sitelerini ve kişilerini sert bir dille eleştirdi. Ali Yalçın, " Son günlerde Memur-Sen üzerine çeşitli haberler yapılarak;oyununu bozduğumuz,tekerine çomak soktuğumuz hazımsızlara bayram ettiriliyor. Memur-Sen Genel Başkanı olarak bu konuda bazı ilkesel yaklaşımlarımızı bir kez daha ifade ediyor ve altını bir kez daha önemle çiziyorum." dedi.

Memur-SEN'in 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında ilk tepki veren olduğunu belirten Ali Yalçın, 1 milyon üyeyi sokağa davet eden teşkilat olduklarını söyledi. 

1 milyona aşkın üyesi bulunan MEMUR-SEN'in duruşunun herzaman net olduğunu ifade eden Yalçın,  "Memur-Sen hiç bir zaman ekşi yememiştir karnı ağrımaz.Duruşumuz nettir  ve bu asla değişmez.Üyem/Ülkem sözcüklerini birlikte zikrederiz" şeklinde konuştu. 

Memur-Sen içerisinde FETÖ üyesi oldupu tatirde merhamet etmeyeceklerini ifade eden Ali Yalçın, bu konununda savunulacak bir tarafının olamayacağını söyledi. Yalçın,"FETÖ mensubu üyemiz değil babamızın oğlu olsa merhamet etmeyiz.İmamlarımız nasıl hainlerin cenazesini kaldırmadıysa bizde asla savunmayız" dedi.

Masum olanların yanında her zaman olacaklarını yineleyen Ali Yalçın, "Bir masum varsa,mağdur olacaksa ona sahip çıkmayı,ne pahasına olursa olsun hak'kını korumayı ihmal etmeyiz" dedi. Yalçın masum rolüne bürünen hainler ile alakalı ise, "Masuma yatan haini ise biliriz" diyerek tepkisini gösterdi. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.