Ali Yalçın: Emeğimizin Hakkı için ‘Evet’ Diyeceğiz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "16 Nisan’da bu istikrarsızlık sistemini sonlandırmak, alın terimizin ve emeğimizin hakkını alabilmek için ‘Evet’ diyeceğiz" dedi.

Ali Yalçın: Emeğimizin Hakkı için ‘Evet’ Diyeceğiz
09 Nisan 2017 Pazar 21:16

Ülke genelindeki “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programı bu sefer Bilecik'te yapıldı. Programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın yanı sıra Memur-Sen Bilecik il Temsilcisi Ahmet Selöz, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık ve Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye'deki tek sorunun istikrarsızlık olduğuna değinen Yalçın şu açıklamalarda bulundu:

"İstikrarla üzerine koyduğumuz yanımıza kalacak. Bu ülkenin sorunu istikrarsızlık. Osmanlı 600 yıldan fazla üç kıta da cihan devleti olarak hüküm sürdü ve yöneten sayısı 40'ı bulmadı. Amerika 229 yıllık bir hikâye 45. Başkanı görevde, Türkiye 93 yılda 65 hükümet gördü, bir buçuk yılda bir hükümet. Buradan bir hikâye, bir başarı çıkmaz, buradan istikrarsızlık, tatsızlık, koalisyon tartışmaları, kurulamayan hükümetler ve tekrar eden seçimler çıkar. Böyle bir zeminde yatırım olmaz, ülke istikrar bulmaz ve böyle bir zeminde mutfağımıza alnımızın terinin karşılığı gelmez.

Kişi başına düşen gayri safi milli hasıla Güney Kore'de 27 bin dolar, İspanya'da 26 bin dolar, Japonya'da 35 bin dolar

Türkiye'nin son 14 yıllık dönem içerisinde kaydettiği mesafe ile 11 bin dolar. Bunların bizden ne farkı var, bunların bizden ne üstünlüğü var? Sorun istikrar. Onun için Almanya hopluyor, Hollanda hopluyor, İsviçre tepiniyor. Çünkü istikrar yakalandığı zaman Türkiye ilerleme kaydederse onların oda konforu da, kafa konforu da bozulur.

Türkiye ayağa kalktığında sadece Türkiye ayağa kalkmıyor. Orta Doğu, Kafkaslar, Balkanlar ve Türkiye Cumhuriyetleri de bundan haz alıyor, cesaret buluyor."

Programa katılan Memur-Sen Bilecik il Temsilcisi Ahmet Selöz, 16 Nisan'ın önemli bir dönemeç olduğuna vurgu yaparak, "Bu süreçte de sorumluluk aldık, aksi düşünülemezdi. Alanlarda yeniden büyük Türkiye’nin kuruluş iradesi için çalışıyoruz. Türkiye kazanırsa tüm mazlum coğrafyalar da kazanır, dirilişi olur” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.