Ali Yalçın: "Cebreden değil, Cezbeden politikalar öncelenmeli"

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Twitter üzerinden Sözleşmeli Öğretmenlik ve Mülakat uygulaması konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Ali Yalçın, OHAL uygulamalarının bir nebze tölare edilebilir ancak uzun vadede sürdürülemez olduğunu da sözlerine ekledi.

Ali Yalçın:  "Cebreden değil, Cezbeden politikalar öncelenmeli"
30 Eylül 2016 Cuma 09:46

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Sözleşmeli Öğretmenlik ve mülakat konusunda sendikanın duruşunu daha önceden belirttiklerini söyleyen Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile yapılan görüşmede, ortaya çıkan sakıncaları ilettiklerini ifade etti. İşte Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın twitter üzerinden yaptığı açıklamalar şu şekilde;

"Sözleşmeli Öğretmenlik" ve "Mülakat"  konusu

Ali Yalçın, "Sözleşmeli Öğretmenlik" ve "Mülakat" hakkında sendika olarak daha işin başında nerede durduğumuzu deklare ettik. Çeşitli diplomatik temas ve girişimlerden sonra görüşümüzü Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılı olarak ta bildirdik. Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz ile görüşerek ne gibi mahzurlar içerdiğini bir kez daha açıkça ifade ettik" dedi.

Cebreden değil, Cezbeden politikalar öncelenmeli

Ali Yalçın, MEB Bakanı İsmet Yılmaz'a sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat konularında daha önce denenmiş ve sakıncaları gözlemlenerek vazgeçilmiş bir uygulama yerine zorla değil hoşa giden ve dikkat çeken politikalara öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti. Ali Yalçın, "Daha önce denenmiş ve mahzurları müşahade edilerek vazgeçilmiş bir uygulama yerine cebreden değil,cezbeden politikalar öncelenmeli. Kamuya az sayıda personel alımında uygulanan mülakat ve 3 katı kuralı Milli Eğitim  gibi bir alımda 30 bin alım yapan yere uymaz dedik İlk mülakat uygulamasında öngörülerimiz/çekincelerimiz daha net anlaşılmıştır diye düşünüyoruz. MEB yeni alımlarda bunu gözden geçirmeli" şeklinde konuştu.


Sağlıklı Uygulamalar için katılımcılık şart

Yeni personel alım tercihleri ve mülakat uygulaması üzerinde tekrar düşünülmesi gerektiğini ifade eden Ali Yalçın, "Yeni personel alım tercihi,mülakat uygulaması üzerine mutlaka yeniden düşünülmelidir.Kamuda sosyal ortaklarla/paydaşlarla istişare önemli. Kamunun asla hoşlanmadığı,sosyal ortakların ise hiç sevmediği tek söz;"Biz demiştik"sözüdür.Sağlıklı uygulamalar için katılımcılık şart." dedi.

OHAL uygulamaları tölare edilebilir ama uzun vadeli sürdürülemez

FETÖ işgal girişimi sonrasında Türkiye'de FETÖ'ye yönelik yürütülen OHAL kapsamındaki uygulamaların devlet mekanizmasının güvenlik refleksi olarak anlaşılabileceğini ifade eden Ali Yalçın, 15 Temmuz sendromu,ülkemizin yaşadığı olağandışı durumlar/OHAL uygulamaları bir nebze olsun tölare edilebilir ama uzun vadeli sürdürülemez" açıklamalasında bulundu. 

Teşkilat olarak hukuk,adalet ve Büyük Türkiye diyoruz

Ülkede yaşanan olağandışı durumun sebebi FETÖ ve diğer terör örgütlerinin olduğunu ifade eden Ali Yalçın, ".Ülkemize yaşanan olağandışılıkların sebebi FETÖ ve diğer terör örgütleridir.Fakat bu durumu olağanlaştıracak tüm siyasiler ve hükümettir.15 Temmuz gecesi ilk sokağa inen;"1 Milyon Üyemizle Darbenin Karşısındayız" diyen teşkilat olarak hukuk,adalet ve Büyük Türkiye diyoruz" şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memur Öğretmen - 8 yıl önce
Memur Öğretmeler de, Dershane Öğretmenleri gibi sınıflarına dönmek stiyor sayın Ali YALÇIN