Ali Yalçın: "18 bin sözleşmeli ataması, son sözleşmeli ataması olsun"

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden 18 bin sözleşmeli öğretmen atamasında göreve başlayacak öğretmenlere başarılar diledi. Ali Yalçın, MEB tarafından yapılan bu sözleşmeli atamanın son olmasını ve kadrolu atamanın yapılmasını belirtti. İşte Ali Yalçın'ın açıklamaları haberimizde.

Ali Yalçın: "18 bin sözleşmeli ataması, son sözleşmeli ataması olsun"
10 Ekim 2016 Pazartesi 21:49

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bugün ataması gerçekleşen 18 bin 506 sözleşmeli öğretmene sosyal medya hesabı üzerinden başarılar diledi. Ali Yalçıni mesleğe başlayacak öğretmenlere gelişim kitabı olan Kelebeğin Rüyası isimli kitabı teşkilatlar ile tüm öğretmenlere ulaştırılacağını belirtti. İşte Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler ile ilgili açıklamaları haberimizde. 

Aramıza hoşgeldiniz

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, göreve başlayacak öğretmenlerlere başarılar diledi. Ali Yalçın, ''Bugün ataması yapılan 18 bin öğretmenimize aramıza hoşgeldiniz diyor mesleki yaşamları boyunca başarı diliyorum. İdealizm mesleğinin tecrübeye dayalı ipuçlarını veren Öğretmenlik Hatıraları Yarışmalarımız ve Unutamadığım Öğretmenim yarışmamızın dereceye giren eserlerini içeren mesleki gelişim kitabı diyebileceğimiz Kelebeğin Rüyası kitabını tüm arkadaşlarımıza teşkilatımız aracılığıyla ulaştıracağımızı ve "aramıza hoşgeldiniz" diyeceğimizin bilinmesini istiyorum." dedi.

18 bin sözleşmesi ataması son atama olsun 

Atanan ve mesleğe başlayacak öğretmenlere seslenen Ali Yalçın, MEB tarafından yapılan bu sözleşmeli atamanın son olmasını diledi. Ali Yalçın, "Atanan tüm öğretmen arkadaşlarım atandıkları yerde karşılaşabilecekleri sıkıntı ve sorun karşısında teşkilatımıza müracaat edebilirler. MEB’e de buradan bir kez daha çağrıda bulunuyor; bugün atanan 18 bin sözleşmeli ataması, son sözleşmeli ataması olsun diyorum." şeklinde konuştu. 

Daha önce denenmiş ve sonuçları görülmüş ve geri dönülmüş sürdürebilirliği olmayan bu istihdam modelinden vazgeçilmelidir.

Cebri tedbirler değil cezbi teşvikler öne çıkarılmalı

Sözleşmeli öğretmen alımında mülakat sorununu tekrar dile getiren Ali Yalçın, sözleşmeli yerine kadrolu atamanın yapılması gerektiğini bir kez daha yineleyerek, "Sonuçları tartışmaya açık yöntem olan mülakat uygulaması 3/1'lik sevince karşın 3/2 lik sukutu hayal üretmektedir ve derhal son verilmelidir. Sözleşmeli yerine istihdamda zorluk çeken bölgelere cebri tedbirler değil cezbi teşvikler öne çıkarılmalı, kadrolu atama yapılmalıdır.'' dedi.


Etiketler; #ali yalçın
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.