'16 Nisan, kuklaların ve kuklacıların son çırpınışı olacak'

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başakşehir İlçe Temsilciliği “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” konulu bir program düzenledi. Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, ''16 Nisan kuklaların da, kuklacıların da son çırpınışı olacaktır” dedi.

'16 Nisan, kuklaların ve kuklacıların son çırpınışı olacak'
12 Nisan 2017 Çarşamba 19:30

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başakşehir İlçe TemsilciliğiYeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” konulu bir program düzenledi.

İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ve Markar Esayan, Memur-Sen İl Temsilcisi Durali Baki, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, Şube Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Babar, Hasan Süpçin ve Ömer Çakmak, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Zeytinburnu ilçe temsilcilik yönetimleri, il milli eğitim şube müdürleri Osman Haşlak ve Ahmet Coşkun, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz ve şube müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyelerin katıldığı program, Başakşehir İlçe Temsilcisi Tuncay İncebacak’ın açılış konuşmasıyla başladı.

İncebacak’ın ardından kürsüye çıkan Şube Başkanı Ferhat Öztürk, “Temmuz sıcağında, sabahlara kadar vatan, bayrak, milli irade nöbeti tutup, ter döken, ter silen, gün gören, günler gören, 12 Eylülleri, 28 Şubatları, 27 Nisan muhtıralarını, 17-25 Aralık sürecini gören, tankların altına gövdesini, namlunun ucuna göğsünü dayayıp 15 Temmuz darbe görünümlü işgal teşebbüsünü tarihe gömen siz yürekli dostlarla 15 Temmuz’u 16 Nisan’la taçlandırmalıyız. 16 Nisan kuklaların da, kuklacıların da son çırpınışı olacaktır” dedi.

İstanbul Milletvekili Markar Esayan, Türkiye’nin çok kritik dönemlerden geçtiği süreçlerde Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesinin milli iradenin yanında, demokrasiden yana kararlı duruşunu çok önemli bulduğunu ve takdir ettiğini söyledi. Esayan, “Dünya tarihinde 1789 Fransız devrimi neyse, bizim coğrafyamız için de 15 Temmuz devrimi odur. Değişiklik, milli iradenin, sosyal devletin, insanın, değerlerin merkezde olduğu yeni bir model önerisidir. Biz bunu gerçekleştiriyoruz ve 16 Nisan’ın gerçek anlamı budur” şeklinde konuştu.

Mehmet Metiner ise, Türkiye tarihinde yapılmış olan darbe anayasalarına ve geçmiş dönemdeki uygulama çarpıklıklarına dikkat çekerek, 1961 anayasasıyla ilk defa milli iradenin vesayetçi odaklar tarafından zapturapt altına alındığını söyledi. Metiner, 15 Temmuz’da kurtarılan devletin yine onu kurtaranlar tarafından şekillendirileceğini ve 16 Nisan’dan sonra Cumhuriyetin demokrasiyle taçlandırılacağını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.