Yurtdışı seçmenlerinin yalnızca yüzde 20'si oy kullandı

Yurtdışında yaşayan seçmenlerin oy kullanma sürelerinin bitmesine çok az zaman kaldı. Seçime ilgi gösterilmedi

Yurtdışı seçmenlerinin yalnızca yüzde 20'si oy kullandı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Yurtdışında yaşayan seçmenlerin oy kullanma istatstikleri yayımlanmaya devam ediyor. Açıklanan son verilere göre yurtdışında seçmenlerin yüzde 20'sinden daha azı oy kullandı. 

25 Ekim'de dolacak yurtdışı oy kullanma süresinde son günlere girilirken havalimanları, elçilik ve konsolosluklardaki oy kullanma işlemlerine ilgi gösterilmiyor. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre Türkiye'nin dış temsilciliklerinde 488 bin 126, gümrük kapılarında ise 72 bin 209 seçmen oy kullandı. Türkiye'nin dış temsilcilikleri ve gümrük kapılarında 560 bin 335 seçmen oy kullanırken, bu sayı yurt dışında bulunan 2 milyon 898 bin 960 seçmenin yüzde 19,33'üne karşılık geliyor.

Bugüne kadar 336 bin 349 Türk seçmenin sandık başına gittiği Almanya, yurt dışında en çok oy kullanılan ülke oldu.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, farklı tarihlerde başlayarak 54 ülkedeki 113 temsilcilikte 25 Ekim'e kadar oy kullanacak. Gümrük kapılarındaki oy verme işlemi ise 1 Kasım'a kadar sürecek.

Yurt dışındaki seçmenlerin oy kullanabileceği ülkelerden Almanya'da 13, ABD'de 7, Fransa'da 6, Rusya, Çin ve Yunanistan'da 4, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, İsviçre, İran, Kazakistan'da 3 temsilcilikte oy verilebilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.