HDP Antalya\'da seçim sonuçlarına itiraz etti

HDP tarafından yapılan açıklamada Antalya genelindeki bazı ilçelerde seçim sonuçlarına itiraz edildiği belirtildi.

HDP Antalya\'da seçim sonuçlarına itiraz etti
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

7 Haziran'da gerçekleşen seçimlerde Antalya'dan 1 milletvekili çıkaran HDP bu seçimlerde vekilini AK Parti'ye kaptırdı. 1011 farkla vekil kaybeden HDP konuyla ilgili itiraz süreci başlattı.

HDP tarafından yapılan açıklamada kendi sandık tutanakları ile YSK tutanakları arasında ciddi farklar bulunduğu belirtildi. Özellikle bir çok seçmeninin bulunduğunu belirttiği bazı bölgelerde kendilerine hiç oy çıkmadığını belirten HDP'li yöneticiler bu bölgelerdeki geçersiz oyların yeniden incelenmesini istedi. 

Alanya'da çok fazla geçersiz oy bulunmasını itiraz süreçlerinde önemli bir konu olarak belirten HDP bu konudaki itirazında bölgeye özellikle dikkat edecek. Söz konusu seçim itirazı sonucunda Antalya'da da oylar yeniden sayılacak.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.