Davutoğlu, 1 Kasım'da İktidar Olmamız Neredeyse Kesin

Başbakan Ahmet Davutoğlu bu akşam katıldığı televizyon yayınında son anket sonuçlarını açıkladı.

Davutoğlu, 1 Kasım'da İktidar Olmamız Neredeyse Kesin
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Başbakan Ahmet Davutoğlu bu akşam Kanal 7 ve Ülke Tv ortak yayınında son anket sonuçlarını açıkladı. 1 Kasım'da gerçekleştirilecek olan genel seçim için yapılan anket sonuçları hakkında konuşan Davutoğlu; AK Parti teşkilatlarıyla saatlerce yapılan toplantılar sonrasında seçim beyannamesi üzerinde çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalarda son noktayı koyduklarını söyledi. Yeni unsurların olacağını beyan eden Davutoğlu, beyannameleri kendilerinin değil halkın yazdığını ve halk ile beraber bu süreci geçirdiklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu anket sonuç verilerine bakarak 1 Kasım'da tek başına AK Parti'nin iktidar olacağının neredeyse kesin olarak gözüktüğünü söyledi. Başbakan, sonuç ne olursa olsun AK Parti'nin lokomotif olacağını ve AK Parti olmadan bir hükümet kurulmasının imkansız gibi olacağını söyledi.

Ayrıca Davutoğlu CHP ile koalisyona neden giremediklerini açıkladı. CHP ile yürütülen müzakerelerde uzlaşılamamasının sebeplerinin eğitim ve dış politika konularının olduğunu söyledi. Davutoğlu, İmam hatip liselerini kapatmayacaklarını ama 4+4+4 sisteminde son 4 yıla bırakacaklarını söylediklerini, bu zihniyetin 28 Şubat zihniyeti olduğunu ve bu ülkenin çocuklarına ayrımcılık yapılmaması gerektiğini söyledi. İmam hatip liselerinin diğer liseler gibi olduğunu, hiçbir lisenin diğerlerine göre bir ayrıcalığının olmaması gerektiğini söyleyen Başbakan, hiçbir öğrencimiz diğerlerinden daha kıymetli değil açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.