Zülf-i Siyahım çıkarıldı

Zülf-i Siyahım aktif mi aktif başarılı mı başarılı kitap olarak yeniden çıktı. Zülf-i Siyahım nereden ne kadar fiyat ile beraber satın alınır?

Zülf-i Siyahım çıkarıldı
12 Mart 2016 Cumartesi 20:46

Zülf-i Siyahım aktif mi aktif başarılı mı başarılı kitap olarak yeniden çıktı. Zülf-i Siyahım nereden ne kadar fiyat ile beraber satın alınır?

Vali Şentürk yazdığı şiir kitabını ‘Hikmetli şiir Hakk’ın ilhamıdır, Bizim yazdıklarımız beşerin kelamıdır’ diye tasvir etti.

Önsözünü de kendisinin yazdığı kitabında Kırşehir Valisi Necati Şentürk, “Kainat, Hz. Allah’ın habibine olan muhabbeti sebebi ile yaratılmıştır. Habibin de rabbine karşı tarifsiz bir aşkı vardır.” diye belirtti.
Aşkın kutsal olduğunu kitabında belirten ve hakikat sırları ve sınırlarının aşk ile bilineceğini ifade eden Vali Şentürk, “Her şeyin hakikatı aşk ile anlaşılır. İnsan kendisinin hakikatini de aşk ile bilir. Ez cümle aşk ile nefsini bilen aşık, rabbini de aşk ile bilir ve aşk ile tanır. Aşka dair tek cümle söyleyebilrsek deriz ki, ‘İlahi aşk öyle ulu devlettir ki, keyfiyetinin tamamını ancak Allamu’l-Guyup olan Hz. Allah bilir.’ Aşk ile niyaz eder ve daima aşk deriz.” İfadelerini kullandı.

Vali Necati Şentürk yayımladığı kitabında Salih Baba divanındaki şiirler ve Siirt Valiliği esnasında Sultan Memduh’un Arapça ve Farsça şiirlerinden tercüme ettirdiği Mahzenü’l Esrar’dan da etkilendiğini söyledi.

 


Etiketler; #Zülf-i Siyahım
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.