MHRS online ve telefonla randevu alma!

Sağlık Bakanlığı tarafından uzun bir zaman önce vatandaşların hizmetine sunulan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) sayesinde hastane randevusu kolaylıkla alınabilmektedir. Hem online olarak hem de ALO 182 hattı üzerinden randevu alabilen vatandaşlar böylelikle zaman kaybı yaşamış olmuyor. Peki, MHRS online randevu nasıl alınır? MHRS telefonla randevu nasıl alınır? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

MHRS online ve telefonla randevu alma!
28 Mart 2016 Pazartesi 16:29

MHRS sisteminin sunulmasından önce hastaneye gitmek isteyen vatandaşlar muayene olabilmek için saatlerce beklemek zorunda kalıyordu. Ama artık sağlık sorunu olan her vatandaş MHRS üzerinden veya ALO 182 hattı ile randevu alabilmekte.

MHRS İLE AİLE HEKİMİ RANDEVUSU NASIL ALINIR?

MHRS ile hastane randevusunun yanı sıra aile hekimi randevusu da alınabilmektedir. Kısa bir zaman önce getirilen bu özellik sayesinde kişiler bağlı bulundukları aile hekimliklerinden kolaylıkla randevu alabiliyor. Bunun için https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/ web sitesine giriş yapan adayların istenen bilgileri girerek MHRS paneline girmeleri gerekmektedir. Sonrasında ‘Aile Hekiminden Randevu Al’ seçeneğine tıklayan vatandaşlar istedikleri gün ve saat için randevu alabilirler.

MHRS SİSTEMİNE NASIL ÜYE OLUNUR?

MHRS sitemine üye olmak isteyen vatandaşların https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/ web sitesine giderek ‘Yeni Üye’ seçeneği seçmesi gerekmektedir. Daha sonra istenen bilgilerin (Kimlik bilgileri, İletişim bilgileri, Güvenlik bilgileri) girilmesiyle üyelik tamamlanmış olur.

E-DEVLET İLE MHRS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Artık e-Devlet şifresine sahip olan vatandaşlar üyelik gerektirmeden e-Devlet üzerinden MHRS girişi yapabilir ve randevu alabilir. e-Devlet şifresi PTT şubelerinden 2 TL karşılığında alınabileceği gibi, internet bankacılığını kullanarak da yapılmaktadır. Bunun için MHRS randevu paneline giriş yapan vatandaşların sayfanın altında bulunan ‘e-Devlet ile giriş’ seçeneğini tıklayarak e-Devlet sistemine giriş yapması gerekmektedir. Sonrasında ise sistem otomatik olarak vatandaşları MHRS sistemine yönlendirecektir.

MHRS ONLİNE RANDEVU NASIL ALINIR?

MHRS sistemi üzerinden online olarak randevu almak isteyen vatandaşların öncelikle sisteme üye olması ya da e-Devlet sistemi üzerinden MHRS sistemine geçiş yapması gerekmektedir. Sisteme giriş yapan vatandaşlar istedikleri randevu bilgilerini girerek randevu alabilirler.

ALO 182 HATTI İLE RANDEVU ALMA

İnternet kullanmayan vatandaşlar için geliştirilen ALO 182 hastane randevu hattı sayesinde dakikalar içinde istenen hastaneye randevu alınabilmektedir. Bunun için vatandaşların 182 hattını arayarak randevu almak istedikleri hastane ve bölümü yetkili kişiye vererek istedikleri tarihe randevu alabilirler.

RANDEVU İPTALİ NASIL YAPILIR?

Randevu aldıktan sonra herhangi bir durumdan dolayı randevu iptali yapılmak istenirse MHRS sistemi sağ üst köşesinde bulunan ‘Randevu Geçmişi’ butonuna tıklayarak randevu iptali yapılabilmektedir. Ancak randevu saatinden en az 20 dakika önce iptal edilmeyen randevular geçerli sayılmaktadır.

MHRS sisteminin yanı sıra ALO 182 hattını kullanarak randevu alan vatandaşlar da randevularını yine aynı hat üzerinden iptal edebilmektedirler. Ancak ALO 182 hattından iptal edilecek randevuların randevu saatinden 80 dakika önce iptal edilmesi gerekmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.