Üniversite hastanesi çalışanları için emsal karar

Üniversitesi hastanesi personeli bir sağlık teknisyeninin, hastaneden ayrılmak için mazeret sunduğu halde bu yer değişikliği talebi uygun görülmeyince Türk Sağlık-Sen’e başvurdu. Sendikanın açtığı davada hakimin verdiği karar, diğer üniversite hastanesi çalışanlarına emsal teşkil edecek nitelikte. Detaylar haberimizde...

Üniversite hastanesi çalışanları için emsal karar
12 Ekim 2016 Çarşamba 08:25

Bir üniversite hastanesinde sağlık teknikeri olarak görev yapan kişi, hastaneden ayrılmak için mazeret sunduğu halde bu yer değişikliği talebi uygun görülmedi. Bunun üzerine hastane personeli Türk Sağlık-Sen’e başvurdu. Sendika konu üzerine dava açtı. Dava neticesinde hakim, diğer üniversite hastanesi çalışanlarına emsal teşkil edecek nitelikte bir karara imza attı. 

Türk Sağlık-Sen’in açtığı dava sonrasında mahkeme, sağlık mazereti nedeniyle Üniversite Hastanesinden muvafakat isteyen görevli sağlık teknisyeninin talebinin red edilmesi işlemini iptal etti.

Kırıkkale İdare Mahkemesi verdiği kararda annesi Ankara'da yaşayan ve engelli olan, sağlık teknisyeninin annesinin günlük yaşamını sürdürebilmesi için kendisinin bakım ve desteğine ihtiyacı olduğundan dolayı Sağlık Bakanlığı’na geçmek için muvafakat istediği kaydedildi. 

İdarenin bu talebi reddetmesinin hukuka aykırı olduğuna hükmeden mahkeme red işlemini iptal etti. Muvafakat verilmesi gerektiğine hükmetti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.