TUS, DUS, YDUS için YÖKDİL sınavı da kabul edilecek

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce TUS, DUS, YDUS için YÖKDİL Sınavının da kabul edileceği duyuruldu.

TUS, DUS, YDUS için YÖKDİL sınavı da kabul edilecek
09 Şubat 2017 Perşembe 18:34

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, Yükseköğretim Kurulu'nun 5 Mart 207 tarihinde yapacağı YÖKDİL sınavınn, TUS, DUS ve YDUS sınavlarında da geçerli olması için çalışmaların başlatıldığı duyuruldu. Söz konusu duyuru şu şekilde;

''TUS, DUS, YDUS için YÖKDİL Sınavı

TUS, DUS, YDUS için YÖKDİL Sınavı da kabul edilebiecek.

YÖK tarafından 5 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan YÖKDİL Sınavının (http://yokdil.yok.gov.tr) Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavlarında (TUS, DUS, YDUS) geçerli olabilmesi için mevzuat değişikliği çalışmaları başlatılmış olup en kısa zamanda YÖKDİL Sınavının da yabancı dil yeterliliği için kullanılması mümkün olabilecektir. TUS, DUS, YDUS'a girecek olan adayların YÖKDİL Sınavını da bu konuda değerlendirmeleri faydalarına olabilir.''

YÖKDİL Sınavı'nın başvuruları yarın sona eriyor

Yükseköğretim tarihinde ilk alana özgü dil sınavı olan YÖKDİL Sınavının başvuruları yarın sona eriyor.

Adaylar yarın (10 Şubat 2017, Cuma günü) saat 18.00'e kadar http://yokdil.yok.gov.tr/ adresinden sınav başvurularını yapabilecekler.

Sınav giriş belgeleri 27 Şubat'ta yayımlanacak.

İlk YÖKDİL sınavı 5 Mart 2017 tarihinde, ingilizce alanında, tek oturumda, 30 ilde gerçekleştirilecek.

Başvuruda bulunabilmek için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.