Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Göreve Başlama Başvuru için Gerekli Belgeler

Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli personel alımı göreve başlama işlemleri bugün itibari ile başladı. KPSS–2017/3 Sözleşmeli Personel Alımı göreve başlama işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? Başvurular ne zaman sona erecek? Sağlık Teknikeri/Teknisyeni göreve başlama işlemleri ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Göreve Başlama Başvuru için Gerekli Belgeler
16 Haziran 2017 Cuma 12:45

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Teknikeri/Teknisyeni pozisyonlarına sözleşmeli personel olarak yerleşen adaylardan göreve başlama için gerekli belgeler isteniyor. Konu ile ilgili sağlık bakanlığı bir duyuru yayımladı. Göreve başlama işlemlerine ilişkin başvurular 16.06.2017 – 23.06.2017 tarihleri arasında il sağlık müdürlükleri bünyesinde teşekkül eden il komisyonlarınca alınacaktır. Adayların, bu süre içinde istenen belgelerle birlikte yerleştirildikleri birimlerin bağlı bulunduğu il sağlık müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Peki adaylar göreve başlama başvurusunda bulunurken hangi belgeleri temin edeceklerdir? İşte detaylar. 

GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası beyanı, adres bildirimi, görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanı, adli sicil kaydı yazılı beyanı ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanını içeren (Ek–2) Form,

b) Diploma aslı veya noter onaylı örneği, diplomanın henüz düzenlenmemiş olması halinde, öğrenim durumunu belirtmek üzere ilgili kurumlarca usulüne göre düzenlenmiş, daha sonra diploma veya örnekleriyle değiştirilecek belgeler,

c) Mezuniyet durumunu gösteren https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama (e-Devlet) internet adresinden alınan mezun belgesi, (Ön lisans mezunları için)
 

ç) KPSS-2017/3 yerleştirme sonuç belgesinin internet çıktısı,
 

d) 2 adet vesikalık fotoğraf,
 

e) Mal Bildirim Beyannamesi, (Doldurulup kapalı zarf içinde teslim edilecektir.)
 

 Adaylardan istenen diploma ve diğer belgelerin suretleri, asılları adaylarca ibraz edilmesi kaydıyla başvuru komisyonları tarafından tasdik edilerek işleme alınacaktır.
 

AÇIKLAMA VE UYARILAR

1- Adaydan, kimlik bilgilerine ilişkin olarak ayrıca bir bilgi veya belge istenmeyecek ancak bu beyanının teyidi amacıyla Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının da yer aldığı nüfus cüzdanı aslını göstermesi talep edilecektir.

2- Adayların kimlik ve adres bilgilerine ilişkin beyanlarının doğruluğu Kimlik Paylaşım Sistemi aracılığıyla araştırılacak, adli sicil ve askerlik durumlarına ilişkin yazılı beyanlarının doğruluğu, yetkili adli ve askeri mercilerden alınacak bilgilerle teyit edilecektir.
 

3- Adayların e-Devlet internet adresinden almış oldukları mezun belgelerine ait “Belge Doğrulama” işlemi ilgili başvuru komisyonları tarafından https://www.turkiye.gov.tr/belge-dogrulama internet adresinden T.C Kimlik Numarası ve belge üzerinde bulunan barkod numarası ile yapılacaktır.
 

4- Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler göreve başlatılmayacak, göreve başlatılmış olanların hizmet sözleşmeleri feshedilecektir. Ayrıca bu kişiler hakkında, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. Kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.