Hemşireler doktor yardımcısı olarak reçete yazabilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar'da Güneşli Özel Erdem Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Hemşireler doktor yardımcısı olarak reçete yazabilecek
11 Mart 2017 Cumartesi 17:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar'da Güneşli Özel Erdem Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Doktor ve hemşire sıkıntılarına değinen Erdoğan şu açıklamalarda bulundu;

''Türkiye'yi dört temel taş üzerine yükselteceğiz. Birinci sıraya sağlığı, ikinci sıraya eğitimi, üçüncü sıraya adaleti, dördüncü sıraya da emniyeti koyduk. Bu dört temel taş üzerinde yürürken 'yetmez' dedik. 'Buna şimdi ulaşımı eklememiz lazım.' 'Yetmez' dedik, 'buna enerjiyi ilave etmemiz lazım.' 'Yetmez' dedik, 'buna gıda ve tarımı eklememiz lazım.' Bunların hepsi elhamdülillah oldu.''

"Sağlıkta en önemli eksiğimiz doktor ve hemşire"

"Her şeyin en güzelini yapmaya gayret edeceğiz. Sağlıkta şu anda en önemli eksiğimiz doktor ve hemşire. Hemşire kardeşlerim pankartları açmışlar. Onları gördüm. Onları da çözeceğiz. Hemşire yardımcısı değil, hemşire olacaksınız. Bunlar bizim gündemimizde olan maddeler. Açığımızı biliyorum, doktorda açığımızı biliyorum. İşte 16 Nisan bununu için önemli. 16 Nisan'daki evet bunun için önemli. Çünkü bürokratik oligarşi önünüzü kesiyor. Ben diyorum ki hemşirelik liselerinden mezun olanların önünü bizim süratle açmamız lazım. İki yıllık meslek yüksek okullarının önünü süratle açmamız lazım. Onların önünü açtığımız andan itibaren dört yıllıklarda da şu anda diyelim ki Amerika'da dört yıllık hemşire aynı zamanda doktor yardımcısı olarak görev yapıyor. Reçete yazma salahiyeti var. Nerede? Hastanede. Bunu biz niye yapmıyoruz. Bunu biz de yapacağız. İşte düşünen tek beyin bunu paylaştığı zaman, talimatı verdiği anda orada iş biter. Ama maalesef burada olduğu gibi bürokratik oligarşiye mahkum bir yönetim anlayışı olursa, netice almak zorlaşır. İnşallah bunlar da ortadan kalkacak ve süreç hızla işliyor. 16 Nisan'daki kararımız bütün bu tıkanıklıkları aşmanın yolu olacaktır."

Sadece doktor yetiştirmeye yönelik üniversiteler kurmaya başladıklarını anımsatan Erdoğan, Bezmialem Vakıf Gureba Hastanesinin sağlık sektöründeki elemanları yetiştirdiğini, devletin kurduğu üniversitelerin de bulunduğunu, tüm bunların doktor açığını kapatmaya hizmet edeceğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.