Doktorların eş durumu tayini kalktı

Sağlık Bakanlığı hekimleri stratejik personel kapsamına aldı. Eşi özel sektörde çalışan stratejik personel tayin talep edemeyeceği için hekimler de eş durumundan tayin isteyemeyecek.

Doktorların eş durumu tayini kalktı
01 Ekim 2016 Cumartesi 11:30

Sağlık Bakanlığı stratejik personel tanımını değiştirdi ve hekimler stratejik personel kapsamına alındı. Bu kapsama giren hekimlerinde eş durumundan tayin isteme hakkı ortadan kalktı. Eşi özel sektörde çalışan stratejik personel tayin talep edemeyecek.

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı değişiklik neticesinde, doktorlarla birlikte uzman hekim, diş hekimleri ve eczacıları da stratejik personel grubuna dahil oldu. Buna göre yapılan düzenleme ile eşi özel sektörde çalışan stratejik personel eş tayin talebinde bulunamayacak.

Sağlık Bakanlığı tarafdından yapılan atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yapılan değişikilik, bugünkü 1 Ekim 2016 tarihli ve 29844 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bakanlık tarafından yapılan değişikliğe göre stratejik personel tanımı değiştirildi. Önceki yönetmelikte, sadece doktorları kapsayan stratejik personel tanımına, uzman hekimler, diş hekimleri ve eczacılar da eklendi.

Düzenleme ile stratejik personel için eş durumu tayinine de kısıtlama getirildi. Buna göre, devlet memurları kanununda eşi özel sektörde çalışanların eş durumu tayin talebi, stratejik personel olarak tanımlanan doktor, diş hekimi ve eczacılar için geçerli olmayacak. Stratejik personel olarak çalışan ve eşi özel sektörde görev yapanlar, eş durumu tayin talebinde bulunamayacak. Yönetmelik değişikliği ile eğitim mazeretiyle il içi atamalarda en az 2 yıllık okul şartı 4 yıllık olarak güncellendi. Buna göre, sağlık personeli sağlık ile ilgili bir alanda en az 4 yıllık örgün öğrenim gördüğünü belgelendirmesi halinde, öğrenim gördüğü yere bir defaya mahsus atanabilecek. Düzenleme ile stratejik personel dışında sağlık personeli olarak görev yapanlar için de yıl süresi uzatıldı. Daha önce eşi SGK'lı 3 yıl süreyle özel sektörde çalışanlar, eş durumu tayin talebinde bulunurken yeni düzenleme ile bu süre 5 yıla çıkarıldı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, söz konusu düzenlemeye ilişkin daha önce yaptığı açıklamada başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere bazı il ve ilçelerde sağlık personeli görevlendirmekte zorluk çektiklerini belirterek, "Biz doktorları stratejik personel kabul ediyoruz, özel sektörde çalışan eşinin yanına bundan sonra yollamayacağız" demişti. Doğu ve Güneydoğu'da terör olaylarının artmasının ardından çok sayıda sağlık personeli görevinden istifa ederken bir çok sağlık personeli de eş durumu tayin talebinde bulunarak Batı illerine gelmek istemişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.