Şifa Deposu Balın Hiç Bilmediğiniz 9 Faydası

Balın cilde faydaları nelerdir? Bal yüze sürülür mü? İşte balın bilinmeyen faydaları...

Şifa Deposu Balın Hiç Bilmediğiniz 9 Faydası
03 Eylül 2017 Pazar 13:30

Yanıkları iyileştirir

Balın cilt yanıkları üzerindeki etkisi aslında binlerce yıldır biliniyor. Bal, yanıklara iyi gelip iyileştirmekle kalmıyor, ayrıca yaraların kapanıp enfekte olmasını önlemeye de yardım ediyor.

Uçuğa iyi gelir

Yapılan araştırmalar, dudak ve genital bölgede çıkan uçuklar için, balın en az kimyasal ilaçlar kadar iyi geldiğini ortaya koyuyor.

Kanser tedavisine destek olur

2011 yılında yapılan bir araştırma, bir tür böbrek kanseri tipi olan renal hücreli karsinom hastalarında, balın kanser hücrelerinin çoğalmasını engellemekte etkili olduğunu ortaya çıkardı.

Kan şekerini düzenler

Bal, şekerden daha sağlıklı bir alternatiftir ve kan şekerini, şeker kadar yükseltmez. Yani çayınıza şeker yerine bal atmak daha iyi bir tercih.

Hafızayı güçlendirir

Yapılan araştırmalar, özellikle menopoz ve menopoz sonrası dönemde kadınların hafızası için balın çok faydalı olduğunu ortaya koyuyor.

Hemoroid tedavisinde etkilidir

Hemoroid, ya da halk dilinde basurun giderilmesinde, içine bir miktar zeytinyağı katılmış bal tüketiminin etkili olduğu saptanmış.

Ülserle mücadele eder

Bal, dışarıdan görülen yaraları iyileştirdiği gibi, iç organlarımızdaki yaralara, örneğin mide yarası olan ülsere de iyi gelir.

Sedef hastalığına iyi gelir

Hemoroid için kullandığımız ballı, zeytinyağlı karışım, içine biraz balmumu ekleyince sedefe de iyi geliyor.

Sperm sayısını arttırır

2013'te yapılan bir araştırma, balın sperm sayısının artışında yardımcı olduğunu ortaya koydu.


Etiketler; #fayda #bal
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.