Sağlık Dostu Okul Projesi ile 'sağlık gönüllüsü' öğretmenler geliyor

Sağlık Bakanlığınca hayata geçirilen "Sağlık Dostu Okul Projesi"nde öğretmenlerin de yer alması planlanıyor.

Sağlık Dostu Okul Projesi ile 'sağlık gönüllüsü' öğretmenler geliyor
20 Nisan 2016 Çarşamba 14:20

Sağlık Bakanlığınca hayata geçirilen "Sağlık Dostu Okul Projesi"nde öğretmenlerin de yer alması planlanıyor. Okullarda "sağlık gönüllüsü öğretmenler" tarafından sınıf ve okul düzeyinde farkındalık yaratmak amacıyla, sağlıklı beslenme ve kötü alışkanlıklardan korunma konusunda kampanyalar düzenlenecek.

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yapılarak yürütülen projeyle okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarının teşvik edilmesi, sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi, hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi hedefleniyor. Projenin bir ayağını da öğretmenler oluşturuyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Okullarda sağlık temsilcilerimiz ve sağlık gönüllüsü öğretmenlerimiz olacak. Sınıf ve okul düzeyinde farkındalığı oluşturmak için sağlıklı beslenme ve kötü alışkanlıkların önlenmesi konusunda duyarlılıkla ilgili kampanyalarımızı oluşturacaklar." dedi.

"Sağlıklı Yaşama Merhaba" araçlarını da Bursa'dan yola çıkardıklarını anlatan Müezzinoğlu, "150 sağlıklı yaşam aracı ile, insanımıza hasta olmadan sağlıklı beslenme, obezite, şeker rahatsızlığı, kalp rahatsızlığı gibi hastalıklarla mücadelede ne yapması gerekir, onları aktaracağız. Gezici sağlık araçlarıyla köylere, mahallelere, pazar alanlarına, vatandaşın yoğun olduğu bölgelere, okullara giderek sağlıklı yaşam kültürünü aşılayacağız." ifadesini kullandı.

(AA)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.