Sağlık Bakanı Recep Akdağ: "Yozgat'ta 3 yıl içerisinde sağlıkta hamle yılı olacak"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve beraberindeki heyet, Yozgat'ta sağlık alanında önemli incelemelerde bulundu. Akdağ, Yozgat ilinde sağlık alanında yapılan hizmetleri gözden geçireceklerini ifade etti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ: "Yozgat'ta 3 yıl içerisinde sağlıkta hamle yılı olacak"
07 Ekim 2016 Cuma 10:20

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yanında bulunan heyet, Yozgat'ta incelemelerde bulundu. Bakan Recep Akdağ, ilk olarak Yozgat Valiliğini ziyaret ederken, Yozgat'taki sağlık ile ilgili yapılan hizmetlerin gözden geçirileceğini ifade etti. İşte Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve heyetin gözlemleri haberimizde. 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve beraberindeki heyet bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’a gitti.

İlk olarak Valiliği ziyaret eden Bakan Akdağ, Yozgat’ın bütün sağlık fotoğrafını ortaya koyacaklarını ve yapılan hizmetleri gözden geçireceklerini belirterek, “Özelikle 2017’den itibaren sağlıkta dönüşüm ikinci fazını yürürlüğe koymuş olacağız. Bunun stratejisini hazırlıyoruz, faaliyet planlarını yapıyoruz. Hizmetler devam ediyor ama inşallah geldiğimiz noktadan bir üst lige daha çıkmak için ve dünyada sağlık hizmetleri sunmadaki şampiyon ülkesi olmak için gayret sarf ediyoruz” dedi.

"Bu yıl iki şehir Hastanesi hizmete sokulacak"

Yozgat’a bir buçuk yıl gibi bir zaman içerisinde çok mükemmel bir hastaneyi kazandırdıklarını ifade eden Sağlık Bakanı Akdağ, “Birçok Avrupa ülkesinde bu özelliklere sahip hastane bulmak zordur. Çok mükemmel bir hastaneyi Yozgat’taki kardeşlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Şehir hastaneleri zincirinin ilklerinden birisi olacak. Yani bu yıl içerisinde Yozgat’ta ve Mersin’de iki şehir hastanesini hizmete sokuyoruz. Birçok şehrimizde şehir hastanelerinin yapımı devam ediyor. Dolayısıyla bu hastanelerin bir an önce hizmete geçmesi için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Yozgat bunun mükemmel bir misali oldu. Geçmişte küçük bir ilçe hastanesi bile inşası yıllarca süren zaman zaman yılan hikayesine dönen bir durum arz ederdi. Bizi aslında daha önceki dönemlerden ayıran en önemli özellik budur. Süratli hareket etmek, yapılan işi en kısa zamanda vatandaşa hizmet alanı haline dönüştürmek” diye konuştu.

"3 yıl içerisinde sağlıkta hamle yılı olacak"

3 yıl içerisinde sağlık hizmetlerinde kaliteyi yükselteceklerini vurgulayan Bakan Akdağ, “Bütün Yozgatlı kardeşlerimi, bütün Türkiye için şunu söylemek istiyorum. Önümüzdeki 3 yıl sağlık hizmetlerinde sürekli olarak kaliteyi yükselttiğimiz, sürekli olarak vatandaşımızın memnuniyetine odaklandığımız yıllar olmaya devam edecek ve hamle yılları olacak. Söylediğim gibi sağlıkta dönüşüm programının ikinci fazını inşallah önümüzdeki 3 yıl içerisinde gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Yozgat’ta incelemelerini sürdüren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, inşaatı devam eden ve 2 ay sonra hizmete açılması planlanan 475 yataklı Yozgat Şehir Hastanesini gezip firma yetkililerinden bilgi aldı.

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Akdağ, Yozgat Şehir Hastanesi'nin kamu özel ortaklığı ile yapıldığını belirterek, “Bu işin patronu devlettir, hükümetimizdir, hizmet verirken de Sağlık Bakanlığı olarak hizmet vereceğiz ancak buradaki binanın yapılması daha sonra işletilmesiyle ilgili birçok ayrıntıdan firma sorumlu olacak. En kaliteli hizmete layık olan Yozgatlıya da, bütün 80 milyon Türk milletine de bu yakışır. 16 ay içerisinde bu hastane bu noktaya geldi” dedi.

Yozgat Şehir Hastanesi'nin iki ay içerisinde hizmete açılacağını vurgulayan Bakan Akdağ, “Bir buçuk yıl içerisinde 141 bin metrekare bir bina duruma geldi. Hastane binaları kompleks binalardır. Yani bir okul, üniversite binası, yurt yaptırmaya benzemez. Birçok kompleks özelliği var. Böyle kompleks bir binayı 18 ay içerisinde Bozok yaylasına, yiğidin harman olduğu Yozgat’a dikmek her babayiğidin harcı değildir. Biz milletimize şükran borçluyuz. Milletimiz 14 senedir arkamızda durdu bizi destekledi. Tabii ki bu borcu ödemek zorundayız. Bugün içerisinde bulunduğumuz hastane bu borcu ödemenin nişanelerinden birisidir” diye konuştu.

Şehir hastaneleri en geç 2021’de tamamlanacak

Yozgat Şehir Hastanesi'nin özelliklerinden bahseden Bakan Akdağ, “Binin üzerinde kapalı otoparkı var, 120’ye yakın hastane muayene odamız, 475 hastane yatağımız, 61 yoğun bakım yatağımız var. Toplamda 141 bin metrekare bir bina yapıyoruz. Burada Allah’ın izniyle bütün Yozgatlı kardeşlerimize mükemmel bir hizmet vereceğiz. Bu hizmet sadece Yozgat’a mahsus değil bütün Türkiye’de buna benzer hastaneler yapıyoruz. Allah nasip ederse 2019’a belki 2020’ye belki 2021’e bir kısmı sarkan çok az hastanemiz olur. 41 bin yeni yatak yapmış oluyoruz. Şunu çok açık söyleyeyim bugün Avrupa’da böyle hastaneler yok. Dolayısıyla Allah’a şükrediyoruz milletimize de çok teşekkür ediyoruz. Yozgat’ımıza hayırlı olsun”  şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.