Reishi mantarı insan ömrünü uzatıyor! İşte kullanımı

Ölümsüzlük mantarı adı verilen kırmızı Reishi mantarının insan ömrünü 120 yaşına kadar uzattığına inanılıyor. Peki bu Reishi mantarı nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Reishi mantarı insan ömrünü uzatıyor! İşte kullanımı
26 Eylül 2016 Pazartesi 11:48

Devasa bir şemşiye boyutuna sahip olan kırmızı Reishi mantarı, ‘Ölümsüzlük mantarı’ olarak adlandırılıyor. Geleneksel Çin ve Japon tıbbında binlerce yıldır kullanılan  Reishi mantarının insan ömrünü 120 yaşına kadar uzattığına inanılıyor.

Çin'de üretimi yapılan bu mantar, genellikle meşe ve erik ağacı kütüklerinin üzerlerinde yaklaşık 9 aylık gibi bir sürede yetiştiriliyor. Yenilemeyen bu mantar sıvı olarak kullanılıyor. Yumuşak, altı odacıksız, belirgin bir sapı olmayan, düz ve kırmızı cilalı bir şapkaya sahip olan bir mantar türü olan Reishi mantarı, genellikle taze veya kurutulmuş olarak ince toz haline getirilip suda çözdürülerek kullanılıyor. Bu mantarı en çok kullanan ülke ise Japonya.

Reishi mantarı nasıl kulanılır?

İçine reishi ekstresi eklenen su bir çaydanlıkta yaklaşık 2 saat kadar kaynatıldıktan sonra hemen kullanılması gerekiyor. Yoksa içerisindeki yüksek miktarda antioksidan nedeniyle yaklaşık bir buçuk saat içinde özelliğini büyük ölçüde yitiriyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.