Plaj ve kampüslere sigara yasağı geliyor!

Sağlık Bakanlığı’nın yeni çalışmaları kapsamında, açık havada sigara içilmesine sınırlama getirilecek.

Plaj ve kampüslere sigara yasağı geliyor!
02 Nisan 2016 Cumartesi 08:55

Sağlık Bakanlığı’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı, ‘Sağlık Reform Paketi’nde sürpriz maddeler olacak. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı açıklamalara göre yeni pakette sigara yasağına ilişkin maddelere de yer verilecek. Müezzinoğlu, daha çok sağlık çalışanlarının özlük hakları ve il sağlık yönetimlerinin yeniden yapılandırılması üzerine oluşturulduğu bilinen 'Sağlık Reform Paketi’nde, sigara yasağını genişleten hükümlerinde olacağını da ifade etti. Buna göre açık havada sigara içilmesine de sınırlama gelecek. Cami bahçeleri ve çocuk parklarında, yürüyüş ve spor yapılan mekânlarda sigara içilmesi yasak olacak.

Önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edilecek sağlık paketi kapsamında üniversite kampüsleri ile plajlarda da sigara içmek yasak olacak.

Açık hava mekânlarında sigara içilen/içilmeyen masalar ve bölümler birbirinden ayrılacak. Bu yasaklara, plajlar ve üniversite kampüsleri de dahil. Buna göre, plajlarda şezlonglar sigara içilen ve içilmeyen olarak ayrılacak. Sigara, market ve büfelerde tamamen kapalı dolaplarda bulundurulacak. Sigara paketlerinin üzerindeki uyarı yazıları ve resimlerinin de değiştirilmesi planlanıyor. Paketlerin üzerindeki "Sigara öldürür" gibi yazıların yerine, 'Sevdikleriniz için sigara içmeyin' ‘Çocuklarınızı düşünüyorsanız içmeyin’, ‘Uzun bir hayat için içmeyin’ gibi ifadeler yer alacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.