Öldüren deney!

Test aşamasındaki ağrı kesici bir ilacı kullanan 1 kişi hayatını kaybederken 5 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Öldüren deney!
16 Ocak 2016 Cumartesi 10:25

Fransa'nın kuzeybatısındaki Bretonya bölgesinde, test  aşamasındaki Ağrı kesici bir ilacı kullanan 1 kişi yaşamını yitirirdi, 5 kişi ise  hastaneye kaldırıldı.

Portekizli ilaç firması Bial tarafından yeni üretilmek istenen ve Fransanın Rennes kentinde bir laboratuvarda test aşamaları süren ilaç ile ilgili çalışmalar durduruldu.

Fransa Sağlık Bakanı Marisol Touraine, yeni üretilen ancak piyasaya  sunulmayan ağrı kesici ilacın içindeki moleküllerin incelenmesi için yapılan test  aşamasına katılan 6 gönüllüden birinin beyin ölümünün gerçekleştiğini, hastaneye  kaldırılan 5 kişinin durumunu ise ciddi olduğunu açıkladı.

Deney ilacın insanlar üzerindeki test çalışmalarının iptal edildiğini  ve Bakanlığın konu ile ilgili soruşturma başlattığını bildiren Fransız Bakan, söz  konusu ilacı alan diğer deneklerin derhal hastaneye başvurmasını istedi.

Savcılıktan ise ayrı bir soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Fransız Ulusal İlaç Güvenlik Ajansından, Rennes kentindeki Biotrial  laboratuvarı tarafından deney aşaması gerçekleştirilen ilacın Portekizli ilaç  firması Bial’e ait olduğu bildirildi.

Fransız basını, söz konu ilacın içeriğinde kenevir tohumu bulunduğu  duyurdu. Test aşamasında önce şempanzeler üzerinde denen ilaç, geçen yıldan bu  yana gönüllü 128 kişiye veriliyordu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
irfan - 8 yıl önce
Ne kadar ahlaksız bir iş kobay olarak insan mı kullanılır