O ilaçları sadece devlet teslim edecek

Devlet, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında yeni bir uygulamayı hayata geçirecek. Yurt dışından Türkiye'ye temini yapılacak olan ilaçlar, hastanın ya evine ya da eczanesine SGK aracılığıyla getirilecek.

O ilaçları sadece devlet teslim edecek
29 Ocak 2017 Pazar 17:28

Devlet, yüksek maliyetli ve henüz Türkiye'de ruhsatlı olmayan yeni jenerasyon ilaçlar için devreye girdi. Hem kaliteyi hem de erişimi kolay hale getirebilmek için kanser ilaçları başta olmak üzere yüksek maliyetli ve henüz Türkiye'de ruhsatlı olmayan yeni jenerasyon ilaçları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2 Mayıs 2017 tarihinden tibaren getirmeye başlayacak. Türkiye, Dünya'da bir ilki gerçekleştirerek kendi ülkesinde henüz ruhsatlandırılmamış ilacın temin edilmesini SGK aracılığıyla sağlamaya başlayacak.

Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında yapılacak olan uygulama hakkında bilgi veren Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, hastaların gelişmiş ülkelerde kullanılan olanaklardan yararlanabilmesi için uygulamanın hayata geçirildiğini söyledi. 

Türkiye'deki hastaların hemen hemen ilaç temin etmede sıkıntı yaşamadığına vurgu yapan Gümüş, gereklilik durumunda henüz ruhsatı alınmamış, yeni jenerasyon ya da yüksek bedelli biyoteknolojik ilaçların getirilebildiğini ifade etti. Yurt dışından Türkiye'ye ilaç temin eden kurumun Türk Eczacıları Birliği (TEB) olduğunu hatırlatan Gümüş, yeni düzenleme hakkında "Yurt dışından ilaç ihtiyacı, şu anda TEB üzerinden sağlanıyor ancak bu 2 Mayıs 2017'den itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından getirtilecek. Bu noktadan sonra TEB artık, ilaç temini noktasında devreden çıkacak. Sağlık Bakanlığı onayı ile kurum, söz konusu ilaçları getirecek ve vatandaşlarımıza teslim edecek. Bu süreçle ilgili herhangi bir sorun yok" diye konuştu.

Yeni düzenleme ile devreye giren SGK, ilacı ya PTT aracılığıyla hastanın evine ya da tedavi gördüğü hastanenin eczanesine teslim edilecek. 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.