Normal doğuma ödül verilecek

​İstanbul’un yeni İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, sezaryan doğumların azaltılması için normal doğumlara ödül verileceğini açıkladı.

Normal doğuma ödül verilecek
26 Ekim 2016 Çarşamba 09:49

​İstanbul’un yeni İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, basın mensupları ile tanışma toplantısı için bir araya geldi. Sağlık hizmetleriyle ilgili planlama ve öngörülerin görüşüldüğü toplantıda Memişoğlu, sezaryan doğumları azaltmak için normal doğum yapan hastanalere ödül verileceğini söyledi.

Anne ölümleri, sağlık hizmetleri, hastane inşaatları, askeri hastaneler ve Suriyeli mülteciler ilgili birçok konuda bilgi veren Doç.Dr: Kemal Memişoğlu, “Ülkemiz 3 milyonun üzerinde mülteciyi barındırıyor. Geçici kimlik belgesi alan bütün Suriyelilere kendi sosyal güvencemizdeki insanlarımız gibi sağlık hizmeti veriyoruz. Suriyeli olup da hekim olan ve gerçekten bunu kanıtlamış sağlık çalışanlarına da biz çalışma izni verebiliriz durumdayız. Ayrıca askeri hastanelerde eski ekip görevinde başında” diye konuştu.

“Bebek dostu anne dostu hastanelerin şehri olacağız” diyen Doç.Dr: Kemal Memişoğlu, Normal doğumun fizyolojik olduğunu, sezaryenin de cerrahi müdahale olduğunun topluma anlatılması gerektiğine değinerek, “Biz sezaryeni yüzde 20’nin altına düşüren, yüzde 15’i hedefleyen, ideal olan yüzde 10’u bulan hastanelere bakış açımızın olumlu olduğunu söylüyoruz. Olumlu yapanı ödüllendireceğiz, ancak kimseyi cezalandırmayacağız.” dedi. 
 


Etiketler; #normal doğum
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.