Nasırlara evdeki imkanlarla veda edin

Nasır, genellikle ayaklarda meydana gelen ve derinin sertleşmesiyle oluşan bir tabakadır. Çoğu zaman yanlış ayakkabı seçimi sonrası meydana gelir ve yaşam kalitenizi neredeyse yerlere düşürür. İşte nasırdan kurtulma yolları...

Nasırlara evdeki imkanlarla veda edin
19 Eylül 2017 Salı 20:12

Çoğunlukla eller ve ayaklarda meydana gelen, el ve ayakların bir yerlere sürtünme sonrası üst derinin sertleşmesiyle oluşan deridir. Yanlış ayakkabı seçimi ise bu sürtünmeye sebep verecek durumlardan en çok karşılaşılanı.

Sadece yanlış ayakkabı seçimi değil, nasıra sebep olan birçok faktör vardır, bunlar ise:

. Ayağa küçük gelen ayakkabı
. Yüksek topuklu ayakkabı
. Ayağın fazla kemikli olması
. Ayağı yanlış basmak

Nasır için çeşşitli tedavi yöntemleri deneyip yine de kurtulamadıysanız, bu yazı tam sizler için. Ne varsa mutfağımızda var deyip şifayı bitkilerde ve gıdalarda arıyoruz. Nasır bandına göre 10 kat daha etkili yöntemeleri sıralayacak olursak:

1. Mısır Nişastası

Ayakkabı vurmasının yanı sıra nasıra sebep olan şeylerden biri de ayak terlemesidir. Ayakların terlemesini önleyecek en doğal ürün ise mısır nişastası. Ayaklarınızı temizledikten sonra kurulayın ve tüm parmaklarınıza nişastayı dökün. Rutubeti alan bu yöntem ayakların kuru kalmasını sağlayıp, nasır oluşumunu engelleyecektir.

2. Ananas Tedavisi

Bu yöntem nasır bandı formatında uygulanıyır. Ayaklarınızı temizleyin ve kurulayın. Yatmadan önce nasır olan bölgeye küçük bir dilim ananas kesip yerleştirin ve sarın. Sabaha kadar bu şekilde uyuyabilirsiniz. Uyandığınızda nasırın yumuşadığını göreceksiniz.

3. İncir Tedavisi

Bu tedavide kullanacağımız incirin olgunlaşmamış olması gerekiyor. Nasır için yeşil incirlerin suyunu sıkın ve 3 gün boyunca nasırlı bölgeye sürün. Üçüncü günün sonunda tedavinizi sonlandırın. Bu yöntemle nasır için ameliyata gerek kalmadığını göreceksiniz!

4. badem Yağı

1 yemek kaşığı badem yağı ve 1 çay kaşığı E vitamini içeren bir kremi karıştırın. Bu karışımı uyumadan önce nasırlı bölgeye uygulayın. Ertesi gün etkisini hemen hissedecek ve acısız bir şekilde güne devam edeceksiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.