Migren Ağrılarını Bıçak Gibi Kesen 5 Yöntem

Çoğu ağrı kesici bağımlılık yapar, kullanmayı bıraktığınızda yoksunluk semptomları baş gösterir ve daha fazla tüketmek istersiniz. Ağrı kesicilerin yanlış kullanımına yol açan kısır döngü işte böyle oluşur. Başağrısı ve migren ağrılarına en iyi yaklaşım daha doğal yollardan geçiyor.

Migren Ağrılarını Bıçak Gibi Kesen 5 Yöntem
24 Eylül 2017 Pazar 11:32

Gümüşdüğme

Ayçiçeği ailesinden bir bitki olan gümüşdüğme, yüzyıllardır doğal tedavi olarak kullanılmakta olup sıklıkla migren önleyici olarak kullanılıyor. Gümüşdüğmenin önerilen günlük dozu 250 mg. Bunu ister takviye haplarla alabilir ister yapraklarından çay yaparak veya taze yapraklarını doğrudan yiyerek tüketebilirsiniz. Gümüşdüğmede bulunan partenolid isimli bileşen, beyindeki kan damalarının kasılmasını durdurur ve enflamasyonu önler.

Veba otu

Veba otu, diğer adıyla petasites, küçük otsu bir bitkidir. Veba otunda bulunan izopetasin ve petasin isimli bileşenler, spazm çözücüdür ve enflamasyonu azaltmaya yardımcı olur. Veba otunu kapsül olarak alabilir, özütünü veya tozunu kullanabilirsiniz. Veba otu özütünün önerilen günlük dozu 50-100 mg'dır.

Zencefil

2000 yılı aşkın bir süredir yemek baharatı olarak kullanılmakta olan zencefil, aynı zamanda mide bulantısı, ishal ve mide ülserinde tedavi edici olarak kullanılıyor. Zencefil, temel olarak iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Zencefili yemeklerinize ekleyerek veya tablet/kapsül şeklinde tüketebilirsiniz. Zencefil kullanmanın faydalarına ilişkin daha fazla bilgi için bu makaleyi okuyun.

Fesleğen yağ

Fesleğen yağı, ocimum basilicum adındaki fesleğen otundan elde edilir. Stresi azalmaya yardımcı olur ve strese bağlı başağrısı, migren ve alerjilere yi gelir, mide bulantısı, kusma ve krampları tedavi eder. Fesleğen yağının tedavi edici etkisinden yararlanmak için, avcunuza birkaç damla fesleğen yağı damlatıp koklayabilir veya burnunuza sürebilirsiniz. Diğer bir yöntem olarak, şakaklarınıza birkaç damla sürüp masaj yapabilirsiniz. Üçünü olarak ise, bir kâse soğuk suya 5 damla fesleğen yağı ekleyip temiz bir bezi bu suya daldıp alnınıza yerleştirin.

Muz ve buz kompresi

Migren tedavisi için önerilen alın bölgesine soğuk kompres yöntemini bir adım ileri taşıyabilir ve buzu muz kabuğuna sarıp, günde 2-4 defa alnınıza ve boynunuza 15-20 dakika süreyle yerleştirebilirsiniz. Muz kabuğunda bulunan potasyum ile buz, ağrı hissini dindirmeye yardım eder.

Bu bilgiler profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Tıbbi durumunuz ve/veya halihazırdaki ilaçlarınız hakkında herhangi bir sorunuz varsa daima doktorunuzun veya başka bir sağlık uzmanının tavsiyesini isteyin. Burada okuduğunuz bir şey yüzünden profesyonel tıbbi tavsiyeleri göz ardı etmeyin veya profesyonel tedaviyi ertelemeyin.


Etiketler; #tedavi #Migren
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.