MHRS hastane randevu sistemine giriş nasıl yapılır?

MHRS hastane randevu sistemine giriş nasıl kullanılır ve nasıl yapılır? MHRS nedir ve nasıl kullanılır?

MHRS hastane randevu sistemine giriş nasıl yapılır?
14 Ocak 2016 Perşembe 17:59

MHRS hastane randevu sistemine giriş nasıl kullanılır ve nasıl yapılır? MHRS nedir ve nasıl kullanılır?

Her geçen gün vatandaşa kolaylık sağlayabilmek için atılımlarda bulunan kamu kurumları, dijital kamu hizmetlerini aktif olarak kullanıyor. Bu atılımlardan biri de sağlık sektörünü yakından ilgilendiren ve Sağlık Bakanlığı tarafından projelendirilerek, hayata geçirilen MHRS adı verilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi oldu. Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında dijital hizmetleri ile aktif bir sağlık hizmetleri yapısı oluşturabilmeyi hedefleyen Bakanlık, MHRS ile vatandaşların sağlık hizmetine daha kolay erişmesini sağlıyor.

MHRS sistemi sayesinde vatandaşlar mhrs.gov.tr adresinden, MHRS sistemine bağlı ALO 182 hattından ve MHRS Mobil ile Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden kolayca muayene randevusu alabiliyor. Sıra bekleme ve yoğun evrak işlemlerinden oluşan kayıt işlemleri ile uğraşma zorunluluğunun ortadan kaldırılabilmesi amacıyla hizmete sunulan MHRS’den 15 günlük periyotlar halinde randevu alınabiliyor.

MHRS ONLİNE RANDEVU ALMA
Hastane randevusunun birkaç dakika içerisinde alınabilmesi için öncelikli olarak sisteme üye olunması gerekiyor. MHRS Online Randevu Sistemi aracılığıyla hastane randevusu almak isteyen vatandaşlar, randevu almak istedikleri Hekim Randevu Sistemi kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki “MHRS Online Randevu” ya da mhrs.gov.tr adresindeki “Randevu Al” linkine tıklayarak, Vatandaş Giriş ekranından üyelik işlemlerini 5 aşamalı bilgi girişi ile kolay bir şekilde, randevu alabiliyorlar.

Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ne üyeliklerini tamamlayan vatandaşlar tüm Türkiye'deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri'ne kolay bir şekilde online hastane randevu alımlarını gerçekleştirebiliyor. MHRS, özel hastaneleri kapsamıyor.

RANDEVU NASIL İPTAL EDİLİR?
T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra sağ taraftaki bölümde yer alan "Randevu Geçmişi" işlemlerinden iptal işlemleri gerçekleştiriliyor. İptal edilmek istenen randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basarak, randevu iptal ediliyor. 


Etiketler; #MHRS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.