Kuru eller için 5 altın tavsiye

Kış aylarının gelmesiyle birlikte yaşanan en büyük problem ellerin kurumasıdır. Peki ellerin kurumaması için ne gibi önlemler alınır. Eller nasıl nemlendirilir?

Kuru eller için 5 altın tavsiye
26 Ocak 2016 Salı 13:28

Eller vücudun en önemli organlarından biridir. Her an bir işle meşguldür ve diğer organlara göre daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. Eller güzelliğin ve bakımın aynasıdır. Hava şartları, bakım ve temizlik hataları ellerin kurumasına ve bakımsız görünmesine sebep olur. Tabi ellerin kurumasında birçok sebep vardır ve tek bir sebepten bahsetmek mümkün değildir. Genetik olarak da kuru ellere doğuştan sahip olabilirsiniz fakat kuru eller çözümsüz bir sorun değildir.

Şimdi hep birlikte kuru eller için 5 altın tavsiye konusunu inceleyelim.

Nemlendirici Krem Kullanın

Kuru ellerin en büyük dostu el kremleridir. Kurumuş bir el için akla ilk gelen çözüm kaliteli bir nemlendiricidir. Bu konuda son derece şanslıyız ki piyasada yüzlerce el kremi çeşidi ve markası bulunmaktadır. Her bütçeye ve cilt tipine uygun olan bu el kremlerinden almak yapmanız gereken ilk iştir.  Nemlendirme özelliği yüksel olan el kremlerini son derece işinize yarayacaktır. 

Yıkarken Kurutmayan Sabun Kullanın

Elleri sabun ve sıcak su ile çok sık yıkamak kurumasına sebep olan etkenlerden biridir. Eğer çok sık yıkama alışkanlığınıza son veremiyorsanız nemlendirici özellikli sabunlardan almak faydalı olacaktır. Doğal sabunlar bu konuda iyi bir seçimdir.

Sıcak Sudan Vazgeçin

Sıcak su cildin üzerindeki yağ tabakasını etkileyerek cildin kurumasına sebep olur. ılık veya soğuk su ile yıkamak faydalı olacaktır.

Su Tüketin

Suyun cilt güzelliği ve nemi üzerinde çok büyük etkisi vardır. Az su tüketenlerin cildi çok su tüketenlerin cildine göre çok daha fazla kuru olacaktır. Su içme alışkanlığınız yoksa gözünüzün önünde sürekli bir su şişesi bulundurmak faydalı olacaktır.

Eldiven Kullanın

Kimyasallar ve temizlik malzemeleri elleri kurutur. Temizlik yaparken eldiven kullanmak ellerin kimyasallar ile temasını en aza indirir ve kurumasını önler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ankarali - 8 yıl önce
Kış günlerinde illaki elleri korumak gerekiyor