Kinoa nedir? Kinoanın faydaları nedir? Kullanımı ve tarifi

Son yılların gözde yiyecekleri arasında bulunan Kinoa, şifa kaynağıdır. Türkiye'de de çiftçilere geçim kaynağı olmaya yeni başlamıştır. Peki kinoa nedir? Kinoanın faydaları nelerdir? Kinoa nasıl kullanılır? Kinoa nasıl kilo vermeyi sağlar? Zayıflamaya da yardımcı olan kinoa hakkındaki bilgiler…

Kinoa nedir? Kinoanın faydaları nedir? Kullanımı ve tarifi
24 Temmuz 2017 Pazartesi 17:07

Kinoa, Güney Amerikadaki And dağlarında yetişmektedir. Tarihi İnkalara dayanan Kinoa, tahıl değildir.

Kinoa nedir?

Otsu bir bitki olan Kinoa, ıspanakgiller familyasındandır. Besleyici ve etli yaprakları olan kinoanın açan çiçekleri zengin besin kaynağı olan tohumlara dönüşür. Kinoanın yenilen kısmı bu küçük tohumlardır.

Oldukça besleyici olan kinoa tohumları, temel aminoasitlerin tamamı ile yüksek oranda protein içermektedir. Kinoa tohumu, insan vücudu tarafından üretilemeyen 9 aminoasiti, A, B, C, D ve K vitaminleri ile mineral ve lif içerir.  Ayrıca tohumlar hiç kolesterol bulundurmamaktadır.

Kinoanın faydaları nelerdir?

Zengin besin içeriğine sahip olan kinoanın çok fazla faydası bulunmaktadır. Vücutta ödem oluşmasını engelleyen, kas ve kemik sağlığını koruyan ve kilo aldırmayan kinoa zayıflamak içinde kullanılmaktadır.

Kanser oluşumunu engeller,  kalp-damar sağlığını korur, kemikleri ve dişleri güçlendirir, yüksek tansiyona iyi gelir, diyabete iyi gelir, bahar alerjisine karşı korur,  antioksidandır, anne sütünü arttırır, ameliyat sonrası yaraların iyileşmesini hızlandırır, yaşlanmayı geciktirir, kansızlığa ve kabızlığa iyi gelir.

Kinoa zayıflamayı nasıl sağlar?

Eşsiz bileşenlere sahip olan kinoa insan metabolizmasını 5 misli hızlandırır. Bu nedenle vücuttaki yağ hücrelerinde kayda değer bir düşüşün gerçekleşmesine katkıda bulunur. Bunun sonucunda da gıdalardaki tüm yağlar herhangi bir çaba gerektirmeden başarılı bir şekilde yakılır ve gıdalardaki besinlerde korunur.

Kinoada ayrıca obeziteye neden olan tüm kötü kolesterolleri yakan maddeler içermektedir.

Büyüme hormonlarının salınmasını sağlayan kinoa, bu özelliği ile cildin daha genç görünmesini sağlar, yaşlanmayı önler ve uyku kalitesini artırır.

Kinoa nasıl kullanılır?

İdeal kilo kaybı için (ayda 5-10 kilo) sabahları 250 ml süte karıştırılarak içilmelidir. Kadınlar için 1-2 kaşık ve erkekler için 2-3 kaşık yeterli olacaktır. Bu uygulama yaklaşık iki ay sürmelidir.

Kısa bir süre içerisinde çok kilo kaybedenlerle gerçekleştirilen bir anket söz konusu genç kadınlardan hiç birinin önerilen dozaja uymadığını ve hepsinin bunu 3-5 misliyle aştığını doğruladı! Bu nedenle, kilo kaybı çok daha hızlı olmuştur: Haftada 7-13 kilo sonuçları görünce heyecanlanan bu kadınların pek çoğu buna dur diyememiştir ve bu da ciddi bir kilo kaybıyla sonuçlanmıştır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.