Ebola'ya karşı yeni aşı

Batı Afrika'da binlerce insanı öldüren Ebola virüsü için yeni aşı üretildi. Bu aşının en etkili Ebola aşısı olduğu Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Sağlık Sistemleri ve İnnovasyondan sorumlu Başkan Yardımcısı Dr Marie-Paule Kieny tarafından açıklandı.

Ebola'ya karşı yeni aşı
23 Aralık 2016 Cuma 13:01

Batı Afrika'da binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan Ebola virüsü için yeni aşı üretildiği açıklandı. Lancet adlı dergide yayımlanan araştırma sonucuna göre aşının Ebola virüsüne karşı yüksek oranda koruyucu olduğu belirlendi.

Ebola aşısını denemek için Gine'de 11 bin 841 kişi araştırmaya katıldı. Deney grubunda yer alan 5 bin 837 kişiye aşı enjekte edildikten 10 gün sonra hiçbir Ebola virüsüne rastlanmadığı tespit edildi. Aşı yapılmayan kontrol grubunda ise 23 Ebola vakası olduğu görüldü.

Yeni aşıyla ilgili araştırmayı yürüten Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Sağlık Sistemleri ve İnnovasyondan sorumlu Başkan Yardımcısı Dr Marie-Paule Kieny açıklamasında  "Artık elimizde yeni bir Ebola salgınını kontrol etmeye yarayacak araca sahip olduğumuza inanıyorum." diye konuştu. Bu aşının en etkili Ebola aşısı olduğunu vurgulayan Kieny, araştırmanın devam edeceğini duyurdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.