Diyet yaparken hangi yiyecek ve içeçek tüketilmeli? İşte 12 mucizevi besin

Diyet Yaparken Mucizevi Besinler Hangileridir? Diyet yapan kişiler tok tutacak besinleri merak ediyor. Sağlıklı Kilo vermek isteyen kişilerin tüketmesi gereken yiyecek ve içecekleri sizler için derledik. Diyet yaparken mutlaka yenmesi gerekenler ile ilgili merak edilenler kamusaati.com adresimizde.

Diyet yaparken hangi yiyecek ve içeçek tüketilmeli? İşte 12 mucizevi besin
01 Nisan 2017 Cumartesi 12:20

Obezite, günümüzdeki en önemli sağlık sorunlarından biridir. Hem sağlığımızı hem de beden imajımızı olumsuz etkileyen bir olgudur. Bu nedenle kilo verme sorunu yaşayan bireylerde diyet ve sporun önemli bir yeri vardır. Diyet yapan bireyler, diyet yaparken mutlaka yenmesi gerekenler besinleri merak ediyor. 

Ancak dikkat edilmesi gereken şey, aç kalmadan ve vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri doğru miktarda alarak hedeflediğimiz kiloya ve vücut ölçülerine sahip olabilmektir.

 Diyet yaparken mucizevi besinler hangileridir?

 Diyet yapan bireylerin fazla kalori alma endişesi taşımadan tüketebileceği ve oldukça yararlı olan ''mucizevi besinler'' ise şunlardır :

 1. Yumurta: Güçlü bir protein deposudur ve yağ yakımın da oldukça etkilidir. Ancak en iyi etkiyi elde etmek için sarısından ziyade beyazını tüketmek gerekir. Örneğin 3 adet yumurta yiyecekseniz sadece 1 tanesinin sarısını kullanarak tüketebilirsiniz.

 2.Tarçın: İçindeki enzimler sayesinde kandaki glikoz(şeker) miktarını düşürmekte, kötü kolesterolü azaltmakta ve yağ yakımını hızlandırıp kilo vermeyi sağlamaktadır. Kahvaltıdan 1 saat önce ve yatmadan 1 saat önce 1 bardak kaynamış suya 1 çubuk ya da 2 çay kaşığı tarçın koyarak tüketebilirsiniz.

 3. Fasulye: Tam bir protein deposudur ve bu nedenle kas yapısını güçlendirerek yağ yakımını kolaylaştırmaktadır. Lifli yapısı sayesinde de uzun süre tok kalmanızı sağlar.

 4. Ispanak: Sindirimi kolaylaştırıcı bir besindir. İçindeki proteinler sayesinde yağ yakımını hızlandırır.

 5. Zerdeçal: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yağ yakımını hızlandırır ve ödemin vücuttan kolayca atılmasını sağlar. Akşamları 3-4 yemek kaşığı kadar yoğurdun içerisine 1-2 tatlı kaşığı kadar zerdeçal karıştırarak tüketebilirsiniz.

 6.Yeşil Çay: Yağ yakımını artırır, metabolizmayı hızlandırır ve tükettiğiniz besinlerdeki yağların emilimini azaltır. Herhangi bir kalp rahatsızlığı olmayanların rahatlıkla tüketebileceği bir içecektir. Ancak vücudun tolerans geliştirmemesi ve yağ yakım etkisinin azalmaması için 2 günde 1 tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

 7. Acı Biber: Metabolizmayı hızlandırıcı ve yağ yakıcı etkisi oldukça fazla olan bir besindir. Mide rahatsızlığı olmayanların her gün tüketmesi tavsiye edilmektedir.

 8. Armut: İçerisindeki antioksidanlar sayesinde yağ yakımını hızlandırır, lifli yapısı ise tokluk hissinin uzun süre devamını sağlar.

 9. Yulaf Ezmesi: Lif oranı en fazla olan besinlerden biridir. Tadı nedeniyle tüketimi zor olduğundan sütün içerisine 3-4 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesiyle birlikte 1 meyve ve 2-3 adet kuruyemiş koyarak tüketebilirsiniz.

 10. Elma: Lif oranı yüksek ve şeker oranı az bir besindir. Her gün 1 adet elma tüketebilirsiniz.

 11. Brokoli ve lahana: Kalorisi düşük ve uzun süre tok kalmanızı sağlayacak besinlerdir.

 12. Elma Sirkesi: Yağ yakıcı özelliği olduğu bilinmektedir. Herhangi bir mide sorununuz yoksa sabahları 1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı elma sirkesi karıştırarak tüketebilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.