Çikolatanın faydaları nelerdir?

Çikolata hep zararları ile anılır. Oysa dengeli, abartıya kaçılmadan tüketildiğinde çikolata içerdiği vitaminler sayesinde faydalıdır. Peki çikolatanın faydaları nelerdir?

Çikolatanın faydaları nelerdir?
07 Şubat 2016 Pazar 00:30

 Geçmişten günümüze ağızları tatlandırılmasına yardımcı olan çikolatanın birçok yararı bulunmaktadır. Toplumuzda da pek çok kişi çikolatanın faydaları nelerdir, sorusuna yanıtlar aramaktadır. Bizlerde bu konu hakkında detaylı ve doğru bilgileri sizlere sunmaya çalışacağız.  İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden biri Mirror'da çıkan habere göre çikolatanın insan sağlığına pek çok yararı bulunmaktadır.

ÇİKOLATANIN FAYDALARI

Çikolatanın Faydaları Nelerdir, sorusuna bazen yanlış bilgiler verilebiliyor. Yazımızda kapsamlı bilgileri bulabilirisiniz. Çikolatanın içerisinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede faydalıdır. Kakao ve kırmızı şaraba kıyasla, iki yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içermektedir. Çikolata zengin bir kalsiyum kaynağıdır. Bu özelliği ise güçlü kemiklerin oluşmasını sağlamaktadır. Çikolata bilhassa kadınlar üzerinde psikolojik açıdan oldukça olumlu etkileri bulunuyor. Çikolata kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini salgılanmasına yardımcı olmaktadır. 

Harvard Tıp Akademisi uzmanları yaptığı açıklamanın sonucunda kakaonun yüksek tansiyonu düşürdüğüne dair bulgular elde ettiğini savunmaktadırlar. Güçlü dişleri sağlayan florid açısından ise oldukça zengin olan çikolata stresle mücadelede faydalı olan potasyumu da içermektedir.

ÇİKOLATANIN SUNMUŞ OLDUĞU YARARLAR

Bristol Üniversitesi doktorlarından olan Peter Barham çikolatanın içerisinde bulunan bir maddenin uyarıcı etkisi bulunduğunu ve aynı zamanda bunun da kişiye kendini iyi hissettirdiği belirtilmektedir. Çikolata içeriğine büyük miktarda bakır da içermektedir. Bakır vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı olmaktadır. Bu da cilde, damarlara veya dokulara faydası oldukça fazladır. Kaliforniya Üniversitesi uzmanları ise her gün az miktarlarda çikolata yemenin kanda pıhtılaşmayı engellediğini savunmaktadır. Bu durum ise ani kalp krizlerinin önüne geçmektedir. Peki, çikolatanın faydaları nelerdir, bu konuya açıklık getirirsek; Kolesterolü artırmıyor, Kalbi koruyor, Vitamin deposu ve Aşk etkisi yaratmaktadır bunların dışında çikolata yiyen kişiye enerji vermekte ve diğer tatlılara kıyasla kan şekerini hızlı yükseltmemektedir. 

Bağışıklık ile üreme sistemi için faydalı demir ve çinko çikolatada bolca bulunmaktadır. Bu tat ise her derde deva bir durumdur. Kahve içmektense çikolata yemek çok daha yararlıdır, çünkü çikolata kahveye oranla çok daha az kafein içermektedir.

ÇİKOLATADA BULUNAN VİTAMİNLER

Çikolata diğer tatlılara kıyasla diş sağlığı açısından oldukça zararsızdır. Bunun sebebi sütlü çikolata yüksek miktarda protein, kalsiyum ve aynı zamanda fosfat içermektedir. Bu maddeler de diş minesini korumaya yardımcı olmaktadır. Çikolatadaki doymuş yağ oranı ile kandaki kolesterol seviyesinin artmasına neden olmamaktadır. Çikolata yalnızca muhteşem lezzetli bir yiyecek değildir aynı zamanda ise oldukça yararlı da bulunmaktadır. Çikolatanın faydaları nelerdir, sorusuna en doğru bilgileri yazımızda sizlere sunmaktayız. Çikolatanın kanseri önlemede, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede, kalp hastalıklarını engellemede rol oynadığı belirtilmektedir. Aynı zamanda ise duygusal anlamda da kendimizi iyi hissetmemizi sağlamaktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Kulağa hoş geliyor. Hem çikolata, hem faydalı.
Avatar
mirsad - 8 yıl önce
Azı karar çoğu zarar
Avatar
mirsad - 8 yıl önce
Azı karar çoğu zarar