Bu ev yapımı maskeyle güneş lekelerine veda

Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte ciltte oluşan lekeler de can sıkmaya başladı. Dakikalar içinde hazırlanan bu ev yapımı basit tarifler sayesinde güneş lekeleriyle vedalaşabilirsiniz.

Bu ev yapımı maskeyle güneş lekelerine veda
07 Mayıs 2017 Pazar 10:18

Güneş lekesi için ev yapımı maske

Limon suyu

Limonu dilimleyip sorunlu bölgelerin üstüne koyun ve cildiniz limon suyunu emene kadar birkaç dakika bekleyin. Günde 1-2 kez tekrar etmeniz gereken bu işlemi düzenli olarak yapmak, güneş kaynaklı lekelerin oluşumunu azaltır.

Limon suyu, salatalık özü ve gül suyu

Bir yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı salatalık özü ve 1 yemek kaşığı gül suyunu karıştırın. Karışımı güneş lekesi olan bölgelere bolca sürerek uygulayın. 10-12 dakika kurumasını bekledikten sonra yıkayarak durulayın. Bu işlemi mümkünse her gün yapmanızda fayda var.

Aloe vera, kırmızı mercimek ve domates suyu

Bir yemek kaşığı toz haline getirilmiş kırmızı mercimek, 1 yemek kaşığı domates suyu, 1 çay kaşığı aloe vera özütünü hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı cildinize uygulayıp yarım saat kurumasını bekleyin ve sonra soğuk suyla yıkayarak maskeyi temizleyin. En iyi sonuçlar için haftada 2 kez uygulayın.

Tereyağı ve yulaf unu

3 yemek kaşığı tereyağını, 2 yemek kaşığı yulaf unuyla beraber macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı sorunlu bölgelere 1-2 dakika boyunca dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın ve ardından yüzünüzü durulayın. En iyi sonuçlar için haftada 2 kere tekrarlamakta fayda var.

Yoğurt ve domates

1 yemek kaşığı yoğurdu ve 1 yemek kaşığı domates püresini/suyunu karıştırın. Karışımı cildinize uygulayıp kuruması için 30 dakika bekleyin ve ardından normal sıcaklıktaki suyla durulayın. En iyi sonuçlar için haftada 2 veya 3 kere uygulayın.

Yoğurt ve portakal suyu

Bir yemek kaşığı portakal suyunu 1 yemek kaşığı yoğurtla karıştırın. Karışımı etkilenen bölgelere uygulayıp kuruması için 1,5 saat bekleyin ve ardından suyla durulayın. Faydasını görmeye başlayana kadar her gün tekrar edin.

Süt ve çilek

4-5 adet orta boy çileği 2 yemek kaşığı sütle birlikte ezin. Karışımı etkilenen bölgelere sürüp kuruması için 30 dakika bekleyin ve ardından cildinizi suyla durulayın. En iyi sonuçları almak için haftada 2 kez uygulayın.

Maydanoz, limon suyu ve bal

Bir bağ maydanozun yaprakları, 1 çay kaşığı limon suyu, 2 çay kaşığı bal. Maydanozu ılık suyla yıkayıp, yapraklarını ayırın ve ayırdığınız yaprakları havanda dövün. Limon suyunu ve balı ekleyerek krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Karışımı göz çevresi hariç bütün yüzünüze uygulayın ve kuruması için 15 dakika bekleyin. 15 dakika sonra maskeyi suyla durulayın ve ardından nemlendirici sürün. En iyi sonuçlar için haftada 1-2 kere tekrar edin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.