Bilmediğimiz yönleriyle limon ve inanılmaz faydaları

Mutfağımızda çok geniş kullanım alanına sahip olan limon, temizlikten cilt bakımına kadar her şeye iyi geliyor. İşte limonun bilmediğimiz faydaları...

Bilmediğimiz yönleriyle limon ve inanılmaz faydaları
06 Eylül 2017 Çarşamba 21:14

Limonun kullanımı mutfağımızda çok geniş alan kaplıyor. Hatta sadece mutfakla sınırlı kalmayıp temizlik ve güzellik sektöründe de kendisine yer bulabiliyor. Hal böyle olunca bilim insanları limon için harika bir çalışma hazırlamış ve Experimental Biology and Medicine'ın yayınladığı bir makalede limon için şöyle söylenmiş: Limon yağı beyin aktivitesini yükseltip, zihnin canlı kalmasını sağlıyor.

Etkileri bilimsel olarak kanıtlanan limonun, yağı, suyu, kabuğu ve hatta kokusu inanılmaz faydalar sağlıyor. Taze limon suyunun içeriğinde bulunan antioksidan ve anti-kanser maddeleri, çeşitli hastalıkların tedavilerinde kullanılmakta. İçeriğindeki antioksidan sayesinde, yorgunluk ve enerji kaybı oluşumunda direkt limon yağına başvurun. Yorgun hissettiğiniz zamanlarda bileklerinizin iç kısımlarına bitkaç damla limon suyu damlatın ve bileklerinizi ovmaya başlayın.

Cilt kızarıklıklarını geçirir.

Mide bulantısını ortadan kaldırır ve mide yanmasını geçirir.

Bağışıklık sistemini düzenler. Her gün düzenli olarak bir bardak suya birkaç damla limon suyu sıkın ve bu şekilde tüketin.

Limon, iyi bir tırnak güçlendiricidir. Düzenli olarak el bakımınıza dahil edebilirsiniz.

Cilt rengini açar, parlaklık kazandırır ve temizler. Peeling ürünü olarak tercih edebilirsiniz.

Limonlu su içmek, hem zayıflatır hem de kandaki toksini temizler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.