Bilim insanları yaraları iyileştiren çip icat etti

ABD'li bilim insanları geliştirdikleri nanoçip ile vücut üzerinde oluşan yaraları ve hasarlı organları iyileştirmeyi başardı.

Bilim insanları yaraları iyileştiren çip icat etti
11 Ağustos 2017 Cuma 20:45

Vücutta olan çeşitli yaraların iyileşmesini beklemek maalesef bazen günler alabiliyor. ABD'nin Ohio Üniversitesi'ndeki Wexner Tıp Merkezi bilim insanlarının geliştirdiği nanoçip sayesinde artık yaraların iyileşme süreleri kısalabilir. Nanoçip aynı zamanda hasarlı organları da tamir edebiliyor. 

"Doku nano-transfeksiyonu" adı verilen yöntem ile yaraların üzerine konulan nanoçipler yaydıkları elektrik dalgaları aracılığıyla hücrelerden genlere elektrik yayarak, hücrelerin başka bir şekil kazanmasını sağlıyor. Bu sayede yaşlanan hücreler farklılaşarak gençleşiyor. 

Araştırmacılara göre, test edilen nanoçip ile yaşlı veya ölen hücreleri genlerle bir işbirliğine sokarak yenilemek mümkün. Araştırmayı yürüten ekibin başındaki isim Chandan Sen, gelecekte geliştirilen nanoçip sayesinde yaraların iyileştirilebileceğini ve hasarlı organların onarılabileceğini ifade etti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.