Bakanlık harekete geçti O Hastanelerin SGK Sözleşmesi Fesh Edilecek!

Sezaryen doğum sayısının artması Sağlık Bakanlığını harekete geçirdi. Bakanlık sezaryen doğum yönteminde üst sınır getirdi. Üst sınırın üzerinde sezaryen doğum yaptıran özel hastanelerin SGK ile sözleşmesi fesh edilecek.

Bakanlık harekete geçti O Hastanelerin SGK Sözleşmesi Fesh Edilecek!
12 Şubat 2016 Cuma 10:20

Sağlık Bakanlığından önemli bir karar geldi. Bakanlık sağlıklı doğumun yaygınlaşması için her fırsatta normal doğumun sağlıklı olduğunu ve gerekmekdikçe sezeryan doğumun yapılmaması gerektiğini ifade ediyor. Devlet hastanelerinde gerekmediğikçe sezaryen doğum yapılmazken, özel hastanelerde isteğe bağlı olarak sezaryen doğum yapılıyor. Sezaryen doğum sayısının azalmaması Sağlık Bakanlığını harekete geçirdi.

Sağlık Bakanlığı, belirlediği sınırın üzerinde sezaryen yapan özel hastanelerin SGK ile sözleşmeleri fesh edilecek. 2014 yılında gerçekleşen 1 milyon 326 bin doğumdan, 611 bin 585'i normal doğum, 694 bini ise sezaryan doğum olduğu bakanlık verilerinde yer alıyor. Bu verilere göre sezaryenle doğum oranı yüzde 52 oranında olurken, normal doğum oranı sezaryenin gerisinde kalarak yüzde 48 oldu. Kamu hastanelerindeki sezaryen doğum ile özel hastanelerdeki sezaryen doğum sayıları arasındaki fark göze çarpıyor.

Kamu hastanelerinde gerçekleşen 704 bin doğumun 258 bini sezaryen, 431 bini normal doğum olurken, özel hastanelerde bu rakam bir hayli fazla. Özel hastanelerde gerçekleşen 552 bin doğumun 388 bini sezaryan yöntemi ile yapıldı. Yapklaşık yüzde 70 gibi bir oranın görülüyor. Sağlık Bakanlığı bu duruma sessiz kalmayacak ve sezaryen doğuma üst sınır getirecek. ÜSt sınırı geçen özel hastaneler sezaryen için SGK'dan ücet alamayacak. Sınırın çok üzerinde sezaryen doğum yaptıran özel hastanelerin ise SGK sözleşmesi fesh edilecek. Ayrıca sınır üzerinde sezaryen doğum yaptıran doktor mektupla uyarılacak.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.